ΚΟΡΙΝΘΟΣ: “Η υποκρισία περισσεύει γιατί ήξερε πολύ καλά ο Πνευματικός τον υπεργολάβο τον οποίον τώρα καταγγέλλει…”

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δελτίο τύπου: «Αυστηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που μεθοδεύουν την μη ολοκλήρωση της πλατείας Π.Τσαλδάρη έστειλε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Μιλώντας στους εκπροσώπους τύπου ο Δήμαρχος θέλησε να ενημερώσει τους Κορίνθιους για όλα όσα συμβαίνουν και αφορούν το έργο, την εξέλιξη των εργασιών, τον καθημερινό αγώνα το έργο να τελειώσει αλλά και τις κινήσεις των όψιμων τιμητών που επιχειρούν η πλατεία να «παγώσει» εκ νέου για 3 χρόνια με την έκπτωση του εργολάβου.

«Θέλω να σας βεβαιώσω πως ο Δήμαρχος, οι συνεργάτες του, οι υπάλληλοι του δήμου δίνουμε καθημερινό αγώνα να τελειώσει η πλατεία το συντομότερο δυνατό γιατί αυτό θέλουν οι Κορίνθιοι. Υπάρχουν  βέβαια και εκείνοι που επιδιώκουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ έκπτωση του εργολάβου και δεν το λένε, αλλά αυτό έχει ως συνέπεια, να καθυστερήσει η πλατεία, να γίνει διακοπή εργασιών για 3 χρόνια. Όσοι λοιπόν, ο κ.Πνευματικός και όσοι συμπλέουν μαζί του λένε ότι πρέπει να γίνει τώρα αμέσως  η έκπτωση του εργολάβου, δεν λένε ότι επιδιώκουν να σταματήσουν τα έργα  στην πλατεία και με δικαστικές διαμάχες για 3 χρόνια η πλατεία να μείνει ημιτελής.

Η δημοτική μου αρχή παρέλαβε  την πλατεία σταματημένη για ένα χρόνο και περισσότερο.Παραλάβαμε από τον κ.Πνευματικό και  την δημοτική του αρχή μια σύμβαση η οποία ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Το είχαμε πει πολλές φορές στο ΔΣ και προσπαθούμε τώρα να διορθώσουμε  τα λάθη του κ.Πνευματικού ο οποίος έχει πολλές ευθύνες και δεν του επιτρέπεται σήμερα να παριστάνει τον τιμητή. Για τις παραλείψεις του! Για τα λάθη του που μας οδήγησαν στο σημείο που είναι η πλατεία σήμερα.

Το σχέδιο  του κ.Πνευματικού και όσων συμπλέουν μαζί του είναι να μην πληρωθεί ο εργολάβος για έργα που έχει κάνει. Με τις καταγγελίες και τις προσφυγές που έχουν γίνει επηρεάζεται η οικονομική υπηρεσία και δεν πληρώνει έργα που έχουν γίνει!

Η υποκρισία περισσεύει γιατί  ήξερε πολύ καλά ο κ.Πνευματικός τον υπεργολάβο τον οποίον τώρα καταγγέλλει. Το χω πει και στο ΔΣ το έχει  ομολογήσει και ο ίδιος. Ήταν γνωστοί από το 1982 σαν συνδικαλιστές και οι 2 στο ΠΑΣΟΚ.  Ήξερε λοιπόν ποιος είναι ο υπεργολάβος και όφειλε να ξέρει τη σχέση που υπήρχε με τον εργολάβο. Εγώ δεν το ήξερα αλλά αυτός το ήξερε και όφειλε να το πει και στο Δ.Σ…».