ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η 32η ιερατική σύναξη – Σύντομα ο «έρανος της αγάπης»

Από την μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, η 32η Ιερατική Σύναξη, στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» Αίθουσα στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Η προηγηθείσα της Συνάξεως Θ. Λειτουργία τελέστηκε στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής από τον εορτάζοντα την 14η επέτειο της ενθρονίσεως του στην Αποστολική Καθέδρα της Ι. Μητροπόλεως μας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ», π. Αρκάδιο Ραζνύ και π. Αθανάσιο Πέζο, Εφημερίους του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ι. Ναού  Απ. Παύλου Κορίνθου, και τον Ιεροδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απέδωσε τιμητικά το οφφίκιο του Οικονόμου – Σταυροφόρου στον γέροντα Ιερέα π. Χαράλαμπο Μητροδήμα, Εφημέριο του χωρίου Μπούζι της Αρχιερατικής Περιφερείας Στυμφαλίας και στην συνέχεια τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ των κεκοιμημένων Ιερέων και των Πρεσβυτερών της Ι. Μητροπόλεως μας.

Ευθύς αμέσως πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών της Συνάξεως. Τον λόγο έλαβε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος, ως Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας και εκπροσωπώντας όλους τους Κληρικούς, προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την συμπλήρωση 13 χρόνων στο «πηδάλιο» της Τοπικής μας Εκκλησίας, αναφερθείς εν συντομία στο πλούσιο Ποιμαντικό, Φιλανθρωπικό και Κοινωνικό έργο, που έχει μέχρι σήμερα επιτελεσθεί, δίδοντας έμφαση στις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των ιστορικών κτιρίων της Ι. Μητροπόλεως μας, αλλά και στις χαρές και τις λύπες που προσέφερε σ’ αυτόν η συμπλήρωση 4.748 ημερών στον Αποστολικό θρόνο της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.  

Τον λόγο έλαβε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ο οποίος ήταν και ο βασικός ομιλητής της Συνάξεως και αφού ευχαρίστησε τον Θεοφ. Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο για τα «καλά» του λόγια, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεώς μας έως και σήμερα και αναφέρθηκε σε θέματα της τρέχουσας Εκκλησιαστικής επικαιρότητας (Ουκρανικό κ.λ.π.), σε θέματα που συζητήθηκαν κατά την τελευταία  Συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακή τεχνολογία κ.λ.π.), αλλά και σε θέματα Διοικητικής φύσεως δίδοντας συμβουλές και διευκρινήσεις στους παρισταμένους Ιερείς για τον «Έρανο της Αγάπης», που θα διενεργηθεί από την Ι. Μητρόπολή μας κατά το διάστημα 7-8-9 Δεκεμβρίου 2019».