ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Καμία ανακοίνωση για την μόλυνση που έγινε στη θάλασσα! -Αγνοήσατε και τους χειμερινούς κολυμβητές κε Νανόπουλε;

Δεν φτάνει κε Νανόπουλε που η Κόρινθος έμεινε για μία ολόκληρη μέρα χωρίς νερό, ειδικά αυτή την περίοδο που λόγω του ιού πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής, δεν φτάνει επίσης που έγινε μόλυνση στη θάλασσα, “ξεχάσατε” να βγάλετε και μία ανακοίνωση ως δήμος ώστε να ειδοποιήσετε τουλάχιστον τους χειμερινούς κολυμβητές να μην κολυμπήσουν!

Το ένας λάθος μετά το άλλο Κε Νανόπουλε, σε σημείο μάλιστα να φτάσει ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Α. Πνευματικός να σας κάνει υποδείξεις και παρατηρήσεις!

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού του πρώην δημάρχου Κορινθίων Α. Πνευματικού αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Διακοπή υδροδότησης της Κορίνθου την 12/3/2020 για είκοσι περίπου ώρες. Τώρα που αποκαταστάθηκε η βλάβη και επειδή στο μέλλον πιθανώς να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις, οφείλω να καταθέσω δημόσια, ότι η αποκατάσταση μπορούσε να γίνει χωρίς καμμιά διακοπή της υδροδότησης της Κορίνθου που άφησε τους κατοίκους – επιχειρήσεις χωρίς νερό στην δύσκολη συγκυρία που περνάμε όλοι λόγω του κορωνοϊού για μία περίπου ημέρα. Κατά το παρελθόν έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι βλάβες του δικτύου αποχέτευσης από την ΔΕΥΑΚ χωρίς διακοπή της υδροδότησης.

Το μέγεθος της διατομής του κεντρικού αγωγού βεβαίως και δεν μπορεί να είναι πρόβλημα ανυπέρβλητο στην αποκατάστασή του, σε σχέση με τους άλλους αγωγούς μικρότερης διατομής του δικτύου, για να αποκατασταθεί με την ίδια τεχνοτροπία. Υπήρχε χρόνος να υπάρξει ο αντίστοιχος προγραμματισμός για τον εξοπλισμό που απαιτείται, όλα τα υλικά αποκατάστασης, ακόμα και η παρουσία εξειδικευμένου συνεργείου σε περίπτωση αδυναμίας της ΔΕΥΑΚ ( πχ συνεργείο που για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί συχνά αποκατάσταση βλαβών σε μεγάλους αγωγούς αποχέτευσης χωρίς διακοπή της υδροδότησης.), μιας και η βλάβη δεν έγινε την προηγουμένη ημέρα όπως αναφέρθηκε αλλά δύο ημέρες πριν.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω, ότι κακώς δεν υπήρξε ανακοίνωση για μόλυνση που έγινε στην θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα για την αποτροπή κολύμβησης από τους χειμερινούς κολυμβητές...”.

ΣΣ. Κε Νανόπουλε αναρωτηθήκατε πόσο ταλαιπωρήθηκαν οι δημότες μένοντας τόσες ώρες χωρίς νερό;

Κ.Ν