ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΚΑΜΙΑ γαλάζια σημαία όταν ανέλαβαν τον δήμο! -Σήμερα έχουν 5!!!

Όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή του Νανόπουλου το δήμο Κορινθίων δεν είχαν ούτε μία γαλάζια σημαία. Σήμερα έχουν πέντε γαλάζιες σημαίες σε παραλίες του δήμου!!! Η δημοτική αρχή προσπάθησε και πέτυχε ώστε να αναδειχτούν παραλίες και αυτό είναι στα θετικά της.

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται μεταξύ άλλων: «Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαΐου 2023 , η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, ανακοίνωσε  τις παραλίες που λαμβάνουν το διεθνές εύσημο της Γαλάζιας Σημαίας για την φετινή σεζόν. Ο Δήμος Κορινθίων αυξάνει τις πιστοποιημένες παραλίες σε πέντε εντάσσοντας και την παραλία του Λεχαίου η οποία προετοιμάστηκε για το πρόγραμμα την περασμένη περίοδο..

«Οι πιστοποιημένες με γαλάζια σημαία ακτές αποτελούν για τους επισκέπτες και του τουρίστες σημείο αναφοράς για την επιλογή του τόπου τον οποίον θα επισκεφτούν. Η πιστοποίηση φέτος πέντε ακτών με γεμίζει ικανοποίηση, ευχαριστώ όσους εργάστηκαν και εργάζονται για το αποτέλεσμα και δεσμεύομαι πως η προσπάθεια μας δεν σταματά εδώ» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Οι πιστοποιημένες για το 2023 παραλίες του δήμου Κορινθίων είναι:Καλάμια και Ποσειδωνία της Δημοτικής  ενότητας Κορινθίων, Αλμυρή της Δημοτικής Ενότητας Σαρωνικού, Κόρφος της Δημοτικής  Ενότητας Σολυγείας και Λέχαιο της Δημοτικής Ενότητας Άσσου- Λεχαίου.

Η δημοτική αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της στόχευσε το πρόγραμμα της Γαλάζιας Σημαίας. Με πολλή δουλειά όλων των εμπλεκομένων τμημάτων (πράσινο, καθαριότητα, αυτεπιστασία, τμήμα τουρισμού, τμήμα τύπου) και την εθελοντική προσφορά της κ. Δήμητρας Δανιήλ Σκόνδρα η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο πρόγραμμα, κατέθεσε για κάθε παραλία ξεχωριστό  φάκελο υποψηφιότητας , αυξάνοντας κάθε κολυμβητική περίοδο τις υπό πιστοποίηση παραλίες της. Για το 2023 οι φάκελοι που κατατέθηκαν ήταν 5 και την Τετάρτη, από την Κρήτη, ανακοινώθηκε η πιστοποίηση τους!

Οι ακτές μας πληρούν και τα 33 κριτήρια του προγράμματος , παρέχοντας στους λουομένους και επισκέπτες τους, ασφάλεια, ποιότητα υδάτων και υψηλές υπηρεσίες.

«Όταν αναλάβαμε ως Δημοτική αρχή το 2019 δεν είχαμε ούτε μια γαλάζια σημαία .

Μέσα σε μια τετραετία κατορθώσαμε να έχουμε 5 !Συνεχίζουμε με αγάπη, δουλειά ,και σχέδιο κάθε μέρα για έναν καλύτερο Δήμο Κορινθίων !Ευχαριστώ τον Δήμαρχο κ.Νανόπουλο για την εμπιστοσύνη και την αποτελεσματική μας συνεργασία , την κα Δανιήλ , τις υπηρεσίες του Δήμου , τους συνεργάτες μου , και όλους τους αντιδημάρχους και αιρετούς για την συνεργασία μας και το επιθυμητό αποτέλεσμα» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού κ.ΤιμολέωνΠιέτρης…»