ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Κατεβάζει ρολά! –Τι συμβαίνει με τους εργαζόμενους…

“Crown Hellas Can: Γιατί κατεβάζει ρολά σε Κόρινθο και Πάτρα – Εθελούσια για 160 εργαζόμενους

H μεγάλη πτώση της ζήτησης τα τελευταία χρόνια για το Άκρο «Β64» που παρήγαγε το εργοστάσιο της Κορίνθου, είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η διοίκηση της Crown Hellas Can αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος από τις 30 Ιουνίου του 2023 με αποτέλεσμα οι 39 εργαζόμενοι που εργάζονται σε αυτό να μην έχουν πλέον αντικείμενο εργασίας. 

Για τον σκοπό αυτόν, η εταιρεία, μετά από διαβουλεύσεις και με το Επιχειρησιακό Σωματείο, εκπόνησε «Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου», στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όσοι εργαζόμενοι εργάζονταν στο Τμήμα Άκρων και στο σχετιζόμενο με αυτό μέρος του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου. Το πρόγραμμα αυτό έγινε αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία των επηρεαζόμενων αυτών εργαζομένων.

Επισημαίνεται από την εταιρεία ότι η ζήτηση έχει πλέον μετατοπιστεί στο νέο άκρο «ISE», το οποίο είναι ελαφρύτερο και αυτό έχει αντίκτυπο στο κόστος παραγωγής του προϊόντος και κατά συνέπεια και στην τιμή πώλησης.

Ωστόσο σημειώνει ότι το εργοστάσιο της Κορίνθου δεν έχει την τεχνολογία και τα μηχανήματα για να παράξει τα άκρα ISE.

Αντίστοιχη απόφαση πήρε η Crown για διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της στην Πάτρα. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το εργοστάσιο αυτό έχει δύο γραμμές παραγωγής μεταλλικών δοχείων χαμηλής ταχύτητας, με δυνατότητα παραγωγής μόνο καθιερωμένων μεταλλικών δοχείων «standard» χωρητικότητας 33cl, με ετήσια δυνατότητα παραγωγής περίπου 900 εκατ. δοχεία…”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη imerisia.gr