ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Νανόπουλος σε Σταυρέλη: “Ποιος έδωσε την άδεια …ενώ γνώριζαν”;

Επειδή πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα για το περιστατικό στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου θα διαβάσετε παρακάτω “καυτά” ερωτήματα του συνδυασμού του Νανόπουλου στη δημοτική αρχή του Σταυρέλη (για το δημοτικό θέατρο)!

Και το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί άμεσα είναι το εξής: …Ποιος έδωσε την άδεια ενώ γνώριζαν;

Κε Σταυρέλη …τι λέτε;

Από το συνδυασμό του Β. Νανόπουλου “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” στο δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

Είναι ασφαλές το δημοτικό θέατρο αν χρησιμοποιείται σωστά .

Αναφορικά με την ασφάλεια του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου και το με σταγκόνι που κατέπεσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σημειώνουμε τα κάτωθι:

1. Η παρούσα δημοτική αρχή (Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού) γνώριζε πολύ καλά ότι τα σταγκόνια του Δημοτικού Θεάτρου δεν ήταν και είναι σε καλή κατάσταση, από την εποχή της δημοτικής αρχής όπου και κατείχαν καίριες θέσεις ευθύνης ώστε να γνωρίζουν την πραγματικότητα.

2. Από τα σταγκόνια της σκηνής λειτουργούν ασφαλώς μερικά και τα υπόλοιπα από εκείνη την προαναφερόμενη εποχή, είχαν ακινητοποιηθεί και τεθεί σε εκτός λειτουργίας, με σαφείς αναγραφόμενες αναφορές επί των χειριστηρίων. Για το λόγο αυτό δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην διάρκεια της θητείας μας ως δημοτική αρχή .

3. Με τη σωστή ενημέρωση λειτουργούσε η σκηνή από όλους τους συλλόγους ( θεατρικούς κυρίως) που χρησιμοποιούσαν την σκηνή του δημοτικού θεάτρου, οι οποίοι ήταν ενημερωμένοι για τις ιδιαιτερότητες της σκηνής και πράγματι έκαναν – όλα αυτά τα χρόνια – συνετή και προσεκτική χρήση.

4. Πληροφορηθήκαμε όμως ότι ο χώρος παραχωρήθηκε σε έναν σύλλογο για να κάνει αθλητικές δράσεις οι οποίες απαιτούσαν κρέμασμα επί των σταγκονιών, βαρέων αντικειμένων, μεγαλύτερων των αντοχών τους. Και το αποτέλεσμα ήταν, ένα εξ αυτών να καταρρεύσει. Σημειώνουμε εδώ, ότι επί των σταγκονιών επικρέμονται μόνο ελαφρείς προβολείς και πάνινες ή από ελαφρύ κοντραπλακέ συνήθως κατασκευές, για τις ανάγκες των θεατρικών έργων, και τίποτα άλλο.

5. Επειδή όμως, πολλή υποκρισία και κροκοδείλια δάκρυα ρίχνουν ορισμένοι της δημοτικής αρχής για το συμβάν, ενώ γνώριζαν τα προβλήματα των σταγκονιών της σκηνής, φτάνοντας μάλιστα, στο σημείο να κλείσει προσωρινά το θέατρο, (υποψιαζόμαστε ότι κάποιον σύλλογο θέλει να αποβάλλει από εκεί) δημιουργώντας στους δημότες προβληματισμό και ανασφάλεια, την καλούμε τη δημοτική αρχή να απαντήσει στους δημότες:

Ποιός έδωσε την άδεια σε αυτόν τον φορέα (που έκανε χρήση της σκηνής για πρώτη φορά) να χρησιμοποιήσει την σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου με τέτοιες βαριές κατασκευές επί των σταγκονιών, και αφού εν τέλει την παρεχώρησαν γιατί δεν ενημέρωσαν, οι υπεύθυνοι του θεάτρου, τον χρήστη για τις αντοχές των σταγκονιών και τελικά την ασφαλή χρήση αυτών;

Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκρισία και αποφυγή των σαφών ευθυνών των υπευθύνων της νέας δημοτικής αρχής, που ξεκινάει την θητεία της με ενέργειες ανευθυνότητας”.

Κ.Ν