ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ληστεία στις καφετέριες STAND UP και Square –Το θράσος του κουκουλοφόρου ληστή! –Τι βρέθηκε στο σπίτι του… (φωτο)

Ξεπέρασε κάθε όριο το θράσος 46χρονου Έλληνα ληστή (κάτοικος Κορίνθου). Σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannew.gr τη μία μέρα μπήκε στην καφετέρια STAND UP στην Κόρινθο και αφού απείλησε την υπάλληλο αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ περίπου.

Η δεύτερη ληστεία σημειώθηκε μία μέρα πριν στην καφετέρια Square στην Κόρινθο όπου ο ίδιος ληστής με την απειλή όπλου αφαίρεσε από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου. Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της ασφάλειας οδήγησε στη σύλληψη του δράστη

Σε αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρεται: «Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εξιχνιάσθηκαν άμεσα δύο υποθέσεις ληστειών σε καταστήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, χθες (9.1.2023) το απόγευμα, στην Κόρινθο, δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα και με την απειλή όπλου (πιστολιού), ανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει χρήματα από την ταμειακή μηχανή και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, προχθές (8.1.2023) το βράδυ, ο ίδιος δράστης εισήλθε σε κατάστημα και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη και τον ανάγκασε να του παραδώσει  χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος, ο οποίος και συνελήφθη, χθες (9.1.2023) το βράδυ στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας.

Τέλος, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

  • πιστόλι κρότου μετά γεμιστήρα που έφερε -9- φυσίγγια,
  • -41- φυσίγγια,
  • κινητό τηλέφωνο
  • ενδύματα, σκούφο, γάντια και παπούτσια, τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου».

Κ.Ν