ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Μίλησε για τον ΠΑΝΤΟΤΕ χαμογελαστό μητροπολίτη Κορίνθου και όχι μόνο!

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων: “Τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου 2023, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, προεξάρχοντος στην Θ. Λειτουργία του προσκεκλημένου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, συλλειτουργούντων του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και συνοδευομένου υπό του Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος αναφερόμενος αρχικά στα σαράντα έτη Ιερωσύνης και Αρχιερωσύνης του αλλά και στα σαράντα οκτώ και πλέον έτη γνωριμίας του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας αναπολώντας μνήμες και θύμησες από τα παιδικά, νεανικά εκκλησιαστικά χρόνια από την ευλογημένη πόλη της Χαλκίδας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό, ως το πλέον ουσιαστικό και χαρακτηριστικό σύμβολο του ορθόδοξου Χριστιανού και έκφραση του αγώνα και της νίκης, της θυσίας και της δόξας, της ζωής και της σωτηρίας, αλλά και της καθημερινής απάντησης της αγάπης του Θεού στην τραγωδία και απόγνωση του αμαρτάνοντος ανθρώπου. Ζούμε σε έναν κόσμο που κυριαρχεί το «αντισταυρικό» πνεύμα και που φίλαυτα έχει ως ιδανικά του την ευημερία, την καλοζωΐα, την άνεση και που τοποθετεί την ελευθερία όχι στην θυσία και την αγάπη, αλλά στον εγωισμό. Ο Σταυρός τρομάζει γιατί διέλυσε την άνεση.

Ο άγιος Φαναρίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Ποιμενάρχη μας, ως τον πάντοτε χαμογελαστό, καλικέλαδο, διαπρύσιο Ιεροκήρυκα, ακούραστο Κατηχητή, τον καλοσυνάτο και ευπροσήγορο Κληρικό με ήθος, τον άνθρωπο για τις δύσκολες εκκλησιαστικές αποστολές, αλλά και όλες τις ευλογίες που τους χάρισε ο Θεός…”

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 000-45.jpg

ΣΣ. Μήπως ήταν λίγο υπερβολικός ο μητροπολίτης Φαναρίου σε όσα είπε για τον μητροπολίτη Κορίνθου, ειδικά για το πάντα χαμογελαστός; Ας αφήσουμε όμως τα σχόλια στους Κορίνθιους πιστούς και ιερείς για τα όσα ανέφερε γενικά ο μητροπολίτης Φαναρίου για τον μητροπολίτη Κορίνθου…

Κ.Ν