ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ν. Σταυρέλης: “Το σήριαλ του σχολικού συγκροτήματος του δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου συνεχίζεται…”

Από τον δημοτικό σύμβουλο Κορινθίων και αρχηγό συνδυασμού, Ν. Σταυρέλη, αναφέρεται:

«Το σήριαλ του σχολικού συγκροτήματος του δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου συνεχίζεται.

Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή ο Δήμαρχος πρότεινε να καταβάλει ο Δήμος αποζημίωση και σταλίες στον εργολάβο συνολικού ποσού 670.000 ευρώ!!!

Ο λόγος είναι ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη που δεν κατάφερε μέχρι σήμερα ο εργολάβος που έχει υπογράψει σύμβαση από 7/5/2020 να ξεκινήσει τις εργασίες.

Η πρόταση του Δημάρχου έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή. Υπερψήφισαν οι παρατάξεις του Δημάρχου και του πρώην Δημάρχου.

Εμείς (και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κορδώσης) καταψηφίσαμε και τονίσαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλλουμε να ικανοποιήσουμε τις ιδιαίτερα σημαντικές απαιτήσεις του εργολάβου αφού αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή με την αδράνειά της δύο χρόνια τώρα.

Με τα χρήματα των δημοτών (έστω και αν είναι ΕΣΠΑ) δεν παίζουμε.

Καταδείξαμε την μεγάλη καθυστέρηση στην ανταπόκριση του Δήμου για τροποποίηση της στατικής μελέτης που ζήτησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων, αφού από 7/5/20 που υπεγράφη η σύμβαση του έργου μόλις στις 23/4/21 (ένα ολόκληρο χρόνο μετά) η Οικονομική Επιτροπή ανέθεσε την εκπόνηση της μελέτης στο Δίκτυο Πόλεων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ».