ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Οι δύο χειροτονίες που θα γίνουν…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται: «Ανακοινώνεται στο ευσεβές Εκκλησίασμα της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου ότι εφέτος, λόγω της εκτάκτου συγκυρίας της πανδημίας, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη από ετών Ι. Παννυχίδα των Χριστουγέννων, αλλά την Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος θα τελέσουν την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο περί ώρα 7:30 π.μ..

Κατά την διάρκεια της Δισαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας θα πραγματοποιηθούν η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου π. Δημητρίου Μπαλλά, Διδακτορικού Μαθηματικού, καταγομένου εκ Βασιλικού Κορινθίας και ακολούθως η εις Διάκονον Χειροτονία του εγγάμου κ. Ιωάννη Αθανασίου, αποφοίτου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, καταγομένου εκ Κορίνθου.

Επισημαίνεται ότι λόγω των εσχάτως ανακοινωθέντων μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid-19, που επιτρέπουν την παρουσία 50 ατόμων στους μεγάλους Ναούς, την ημέρα των Χριστουγέννων, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των απαιτούμενων θρησκευτικών αναγκών των πιστών, θα πραγματοποιηθούν δύο Θ. Λειτουργίες, στον ως άνω Ι. Ναό, η πρώτη, 5:00 π.μ. έως 7:00 π.μ. και η δεύτερη, στην οποία θα λάβουν χώρα και οι Χειροτονίες, 7:30 π.μ. έως 11:00 π.μ..

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι δύο Θ. Λειτουργίες θα πραγματοποιηθούν και στους Ι. Ναούς του Αγ. Νικολάου Κορίνθου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνοικισμού Κορίνθου τις ίδιες ώρες».