ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα εκ των Ι. Λειψάνων του εορταζομένου Αγίου Διονυσίου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Επίσκοπο Κορίνθου τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία την  Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, ημέρα της μνήμης Του, στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, όπου υπάρχει αφιερωμένο κλίτος προς τιμήν Του αλλά και με την ευκαιρία της επετείου της Ενθρονίσεως του (26-11-2006) στην Αποστολική Ι. Μητρόπολη μας ως και την τέλεση της πρώτης του Θ. Λειτουργίας, ως Μητροπολίτης Κορίνθου, πριν ακριβώς από δεκαέξι χρόνια.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς, Αιδεσ. Πρωτ/ροιπ. Αθανάσιος Αλτανόπουλος, π. Παναγιώτης Μαυραγάνης,ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ροςπ. Θεόδωρος Κεραμίδας, οι Αιδεσ. Πρωτ/ροιπ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος καιπ. Πέτρος Καγιούλης, ο Αιδεσ. π. Ιωάννης Ρούκηςκαι οι Διάκονοί του π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Χρήστος Χίλιας, ενώ οι πιστοί είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα εκ των Ι. Λειψάνων του εορταζομένου Αγίου Διονυσίου, το οποίο προσεκόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος,ο οποίος ανεφέρθη δι᾿ ολίγων στην ζωή και το έργο του Αποστολικού Πατρός Διονυσίου του εν Κορίνθω (171 μ.Χ.)…»