ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο δήμαρχος έκοψε την κορδέλα -Η δυναμικότητα του θέατρου- Το θέατρο θα συνδέσει την Κόρινθο με τις Συρακούσες…

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Το νέο ανοιχτό θέατρο του δήμου Κορινθίων, το θέατρο «Ειρήνη Παπά» στο λόφο Νικηταρά στο Χιλιομόδι ,εγκαινίασε την Τρίτη το βράδυ ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος παρουσία αρχών και πολιτών, σε μια ιστορική πραγματικά ημέρα για το δήμο αφού επρόκειτο για ένα έργο – επιθυμία ετών που πραγματοποιήθηκε. Συγκίνηση, χαρά,  αλλά και ένας μεγάλος στόχος, το θέατρο να γίνει σημείο πολιτιστικής αναφοράς διεθνώς, κυριάρχησαν εκείνη τη βραδιά.

«Νοιώθουμε όλοι υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ απόψε, στα εγκαίνια, του θεάτρου «Ειρήνη Παπά». Και στέλνουμε ένα μήνυμα. Η Κόρινθος δεν  ξεχνά και τιμά και εν ζωή, τους  επιφανείς πολίτες του δήμου μας , γιατί ξέρουμε καλά ότι είναι ο μόνος δρόμος, αυτός ο δήμος να ξαναλάμψει. Με την λάμψη του Νικηταρά, με την λάμψη της Ειρήνης Παπά, αυτός ο λόφος γίνεται σύμβολο για την Ελλάδα. Το νέο σύγχρονο και όμορφο θέατρο που αποδίδουμε ολοκληρωμένο, στόχος μας είναι να γίνει για τον τόπο μας ένα διεθνές πολιτιστικό κέντρο» ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κορινθίων δηλώνοντας υπερήφανος για το θέατρο και ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν για να υλοποιηθεί.

 «Ως πολίτης πρώτα και ως δήμαρχος μετά , νοιώθω την υποχρέωση  να ευχαριστήσω όσους εμπνεύστηκαν το μεγάλο αυτό έργο, όσους βοήθησαν να ξεπεραστούν οι πολλές δυσκολίες και τελικά να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στον πολιτισμό.

Να ευχαριστήσω την σημερινή αλλά και την προηγούμενη δημοτική αρχή στο σύνολο της που στήριξε το όνειρο και το μετέτρεψε σε έργο, όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους  που πήραν τις κρίσιμες αποφάσεις. Την πολιτική και την περιφερειακή ηγεσία που βοήθησαν σε ότι  τους ζητήθηκε .Την ΑΝΒΟΠΕ και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση του έργου . Τους πολίτες του Χιλιομοδίου, που ο καθένας με τον τρόπο του, στήριξε και βοήθησε…”.

Η τελετή εγκαινίων ξεκίνησε με τον αγιασμό του θεάτρου και κατόπιν ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Κορινθίων στην οποίαν αναφέρθηκε το ιστορικό του έργου, ιστορικό που ξεκινά από τον πρώην δήμο Τενεάς 12 χρόνια πριν αλλά και στην σπουδαία προσωπικότητα και πορεία της Ειρήνης Παπά παγκοσμίως!

Η τελετή ολοκληρώθηκε στο τυπικό μέρος της με την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από το Δήμαρχο Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλο.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ως επιστέγασμα της όμορφης βραδιάς την ταινία «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» του Μιχάλη Κακογιάννη απολαμβάνοντας την σπουδαία ηθοποιό στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Την ταινία προλόγισε ο σύμβουλος διεθνών σχέσεων του ιδρύματος «Μ.Κακογιάννης» κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος σημειώνοντας την θέρμη της συνεργασίας του δήμου Κορινθίων και βεβαίως την βεβαιότητα του πως το θέατρο θα είναι ο κρίκος που άρρηκτα θα συνδέσει την Κόρινθο με τις Συρακούσες στις επόμενες δεκαετίες.

Το θέατρο έχει δυναμικότητα 800 θέσεων. Οι παραστάσεις του ξεκινούν με την φιλοξενία του Εθνικού Θεάτρου και την ‘ΜΗΔΕΙΑ» την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:00 με δωρεάν για το κοινό είσοδο, μια μεγάλη επιτυχία του δήμου δεδομένου ότι η παράσταση αυτή έκανε πρεμιέρα στην Επίδαυρο πριν από λίγες ημέρες καθηλώνοντας το κοινό…”.