ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο δήμος “αποφάσισε” να δείξει κάποιο ενδιαφέρον για την Ποσειδωνία; -…Ψάχνουν για εθελοντές!

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Η ημέρα θεσπίστηκε το 1972 από τη Γενική Συνέλευση του OΗΕ στην Στοκχόλμη με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους σε θέματα που αποτελούν κυρίαρχη απειλή για το Περιβάλλον

Δύο χρόνια αργότερα, το 1974, εορτάστηκε η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τίτλο “Μόνο μια γη”.

Παρόλο που η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται ετησίως από το 1974, μόλις το 1987 άρχισε να εφαρμόζεται η ιδέα της ανάθεσης της θέσης του οικοδεσπότη σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο.Φέτος η χώρα οικοδεσπότης είναι το Πακιστάν.

Τιμώντας  την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος  ο Δήμος Κορινθίων θα προβεί σε εθελοντικό καθαρισμό και διαμόρφωση της παραλίας Ποσειδωνίας. Η θάλασσα της Ποσειδωνίας ανήκει στον Κορινθιακό κόλπο, ο οποίος συγκαταλέγεται ως προστατευόμενη περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ με το  N.4519/2018 και Κωδικό GR 2450007

Ο καθαρισμός έχει συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση  και στην ενεργό συμμετοχή  μαθητών, κατοίκων της πόλης, της Ποσειδωνίας και άλλων φορέων για μια ακτή καθαρή χωρίς απορρίμματα.

Λόγω της πανδημίας Covid-19, ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. Ο Δήμος  θα διαθέσει τα υλικά πρώτης ανάγκης (γάντια μιας χρήσης, σακούλες απορριμμάτων και αντισηπτικά ).

Σημείο συνάντησης : Παραλία  Ποσειδωνίας,  ώρα 9 π.μ  ,  Σάββατο  5/6/2021

Με τις μάσκες σας…»

ΣΣ. Ο δήμος Κορινθίων “αποφάσισε” να δείξει ενδιαφέρον, έστω για την παραλία, στην Ποσειδωνία; Σε άλλη ανάρτηση θα δείξουμε φωτογραφίες αναγνωστών μας για …το χάλι που επικρατεί γενικότερα στην περιοχή!

Κ.Ν