ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο Καλλίρης τα είπε, ο Νανόπουλος όμως …κατάλαβε τη σοβαρότητα του θέματος;

Από τον συνδυασμό του Π. Καλλίρη στο δήμο Κορινθίων αναφέρεται:

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων  στις 12/12/2019 (και πριν το λυπηρό εκτροχιασμό της συζήτησης), η παράταξή μας, με εισηγητή τον επικεφαλής μας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, έθεσε προ ημερησίας διάταξης το ζήτημα της πλήρους και κατεπείγουσας αξιοποίησης του ΕΣΠΑ 2014- 2020, όπως και της ταχύτατης και άρτιας προετοιμασίας του Δήμου για τη νέα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ 2021 -2027. Η απάντηση του Δημάρχου κ. Β. Νανόπουλου ήταν ότι θα προγραμματιστεί να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. (με τον Προϋπολογισμό).

Με δεδομένο ότι ο χρόνος που απομένει για τη λήξη της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου είναι ελάχιστος, ο Δήμος Κορινθίων πρέπει να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου προλάβει την ένταξη και χρηματοδότηση έργων που πληρούν τα κριτήρια και το βαθμό ωρίμανσης, όπως είναι για παράδειγμα το Κολυμβητήριο της Κορίνθου. Σε κάθε περίπτωση, η ευνοϊκή κατανομή της χρηματοδότησης (περίπου 80% από κοινοτικούς πόρους και 20% από εθνικούς) δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη, ακόμα και στην εκπνοή της Περιόδου.

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να δίνει εξαιρετικά μεγάλη έμφαση στη στρατηγική της για τη νέα Προγραμματική Περίοδο (2021-2027) στις περιφερειακές και τοπικές ανάγκες, με ανάλογη στοχοθεσία -κατανομή των πόρων και εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση, ο Δήμος μας πρέπει να  δραστηριοποιηθεί στοχευμένα, συντονισμένα, ταχύτατακαι με αρτιότητα, για τη σύλληψη, το σχεδιασμό και την ωρίμανση έργων, δράσεων και παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή των συντοπιτών μας και θα λειτουργήσουν καθοριστικά, ζωτικά για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Ο τόπος μας δεν έχει τα περιθώρια για αδράνειες του παρελθόντος και χαμένες ευκαιρίες. Και σε αυτή τη μάχη, εμείς θα είμαστε εκεί».

ΣΣ. Ο Καλλίρης τα είπε, ο Νανόπουλος όμως …κατάλαβε τη σοβαρότητα του θέματος; Θα δείξει

Κ.Ν