ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο Νανόπουλος απήγγειλε το «Πιστεύω» και ο Γκιολής το «Πάτερ ημών…»

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πανηγυρικά και με την Εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στην Κόρινθο. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου με την συμμετοχή των Πολιτικών, Στρατιωτικών και άλλων Αρχών του Τόπου μας, κατά την διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος απήγγειλε το «Πιστεύω» και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής το «Πάτερ ημών…».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε, υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων και την συμμετοχή Στρατιωτικού Αγήματος της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, η Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων ως και αυτής της «Παναγίας Γλυκοφιλούσης», προσωπικής εικόνας του Α’ Κυβερνήτου της Ελλάδος, Ιωάννου Καποδίστρια, πέριξ του Καθεδρικού Ι. Ναού και τελέσθηκε η προγραμματισμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων Αρχιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και των Ευεργετών αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία των παιδιών των Κατηχητικών Σχολείων του Καθεδρικού Ι. Ναού, τα οποία συμμετείχαν στην τελετή αυτή της ανάμνησης της αναστηλώσεως των Ι. Εικόνων. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, εμπνευσμένος από το μεγαλείο της ημέρας τόνισε, ότι, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αρκεί να έχουμε την Ορθόδοξη Πίστη στις καρδιές μας…»