ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο Πνευματικός και οι συνεργάτες του ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ για τα αντισεισμικά ζητήματα; -Ενδιαφέρον λέει ότι δείχνει για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ο Νανόπουλος!

Διαβάζουμε παρακάτω ότι στον αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων, όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και όλων των δημοτικών κτιρίων προχωρά για πρώτη φορά ο δήμος Κορινθίων!

Δηλαδή επι θητείας Πνευματικού (και των συνεργατών του) όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε σχετική ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ;

Ο Πνευματικός και οι υπόλοιποι πρώην συνεργάτες του (πχ. ο Σταυρέλης …κτλ) πως βλέπουν το παρακάτω δελτίο τύπου του δήμου Κορινθίων; …Τι απαντούν στους δημότες τους; Ότι αδιαφόρησαν ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ σε αυτό το σοβαρό και ευαίσθητο θέμα των σεισμών για τα σχολεία και τα δημόσια κτήρια;

Τέτοια ζητήματα καλό είναι να απαντώνται γιατί είναι ευαίσθητα και δημιουργούν εντυπώσεις στους πολίτες…

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δελτίο τύπου:

«Στον  αντισεισμικό έλεγχο και την προστασία όλων των σχολικών μονάδων, όλων  των αθλητικών εγκαταστάσεων και όλων των δημοτικών κτιρίων του προχωρά για πρώτη φορά ο Δήμος Κορινθίων.

Η νέα δημοτική αρχή έχοντας εντοπίσει το σημαντικό έλλειμμα Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων δημοτικών υποδομών (όπως χαρακτηρίζονται τα σχολεία, τα δημοτικά κτήρια και εγκαταστάσεις), ειδικά για μια περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη ως σεισμογενής, υποβάλλει πρόταση στο «Αντώνης Τρίτσης» για προσεισμικό έλεγχο 128 συνολικά κτιρίων και δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης πληθυσμού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για Υποβολή πρότασης στο πλαίσιο της ΠρόσκλησηςΑΤ11 «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)» τουΠρογράμματος  Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ο προϋπολογισμός είναι 46.167,072 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)

Και περιλαμβάνει δύο υποέργα :

1ο Υποέργο:

«Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος Κτιρίων Δήμου Κορινθίων», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 40.167,07  ευρώ(συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ )

2ο Υποέργο:

«Δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης τοπικού πληθυσμού», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 6.000,00  ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Θεωρείται αυτονόητο, πως εάν -για την βελτίωση της αντισεισμική προστασίας των δημοτικών κτηρίων και ιδιαίτερα των σχολικών εγκαταστάσεων – απαιτηθούν μεγαλύτερα ποσά, ο Δήμος Κορινθίων θα καλύψει τις επιπλέον ανάγκες με κονδύλια από δημοτικούς πόρους…»

Κ.Ν