ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο Σπύρου διαμαρτυρήθηκε για την εκφορά συγκεκριμένης φρασεολογίας (γύφτοι, αλβανόγυφτοικ…κτλ)

Από την «Πράσινη Πόλη» του Δ. Πρωτοπαππά στο δήμο Κορινθίων μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Διαβάσαμε, με μεγάλη προσοχή, το πόνημα του εκπροσώπου τύπου του Δήμου Κορινθίων κ. Μποζίκη και προσπαθούμε να κατανοήσουμε το λόγο που υπαγόρευσε τη σύνταξή του.

Αναρωτιόμαστε επίσης,για το οξύ ύφος του κειμένου και την επικέντρωσή του σε ένα και μόνο πρόσωπο. Ο κ. Μποζίκης επιτίθεται στο δημοτικό σύμβουλο κ. Σπύρου, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.

Ο κ. Σπύρου διαμαρτυρήθηκε για την εκφορά συγκεκριμένης φρασεολογίας (γύφτοι, αλβανόγυφτοικ.τλ), όπως ορίζει ο νόμος, και δέχτηκε λεκτική επίθεση από παρευρισκόμενο πολίτη, καθώς και την έντονη διαμαρτυρία του κ. Μποζίκη, που προέβαλε προσωπικό πρόβλημα με τους «γύφτους», που του έχουν καταστρέψει την περιουσία.» Ο κ. Μποζίκης ήταν παρών και συμμέτοχος στο επεισόδιο.

Ο λόγος της στοχοποίησης του κ. Σπύρου δεν αφορά όμως τη διαμαρτυρία του για τη φρασεολογία, που χρησιμοποίησαν κάποιοι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και του επιτέθηκαν λεκτικά με σφοδρότητα χωρίς κανείς από το προεδρείο του ΔΣ να τους ανακαλέσει στην τάξη.

Άλλωστε, όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος: «όπως αισθάνεται ο καθένας μιλάει, όπως θέλουμε θα εκφραζόμαστε. Θα φοβηθούμε τώρα και τον κ.Σπύρου; Δεν θα μας επιβάλλει κανένας πώς θα μιλάμε, αν θα πούμε τσιγγάνος, γύφτος, Ρομά ή ό,τι άλλο. Δικαίωμα του κάθε συμβούλου να αντιδρά όπως θέλει. Γίναμε όλοι ευαίσθητοι…»