ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Περιέγραψε …τι είναι η εκκλησία!

«Συνεχίστηκαν χθες Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο οι καθιερωμένες συνάξεις πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως μας με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού».Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Θεολόγος Καθηγητής -Συγγραφέας κ. Σταύρος Μποζοβίτης που μίλησε με θέμα: «Εκκλησία και Εκκλησιαστικό φρόνημα».

Ο κ. Μποζοβίτης με τρόπο ευσύνοπτο, απλό και κατανοητό παρουσίασε την Εκκλησία, ως το μεγαλύτερο και Ιερότερο Μυστήριο του Θεού σε όλο το σύμπαν, σύμφωνα με την αποφατική και καταφατική Θεολογία.Εκκίνησε την ομιλία του προσδιορίζοντας τι δεν είναι Εκκλησία, λέγοντας ότι η Εκκλησία δεν είναι θρησκεία,φιλοσοφία ή κάποια κοινωνική οργάνωση. Επίσης Εκκλησία δεν είναι οι πιστοί ή ο Ναός ή ένας σύλλογος ή οι παντός βαθμού Κληρικοί.

Εκκλησία, είπε ο κ. Καθηγητής, είναι το «κατά Χριστόν μυστήριον», είναι η ένωση Θεού και ανθρώπου, που δεν περιγράφεται με λόγια. Μόνο με εικόνες δυνάμεθα να ομιλήσουμε περί Αυτής είτε ως «Νύμφης Χριστού»,είτε ως «Κιβωτού», είτε ως «Σώμα Χριστού», με κεφαλή τον Χριστό, κατά τους λόγους του Μεγάλου Παύλου.

Το πολίτευμα Της είναι Θεανθρώπινο και ελεύθερο με πρώτον τον Επίσκοπο και ακόλουθους τον Κλήρο και τον Λαό.Το Εκκλησιαστικό φρόνημα, κατέληξε ο κ. Μποζοβίτης, συντελείστην έξοδο από τον εαυτό μας και τον ατομισμό μας για να εισοδεύσουμε στην κοινωνία της αγάπης του Θεού και των αδελφών μας, επειδή Εκκλησία χωρίς αγάπη είναι κόλαση…», αναφέρεται μεταξύ άλλων από τη μητρόπολη Κορίνθου