ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πληρώνουν από 50 έως 100 ευρώ την ώρα για πότισμα!-Ζητούν παρέμβαση από τους βουλευτές μας! -…Τώρα μάλιστα!

Από την «Πνοή Δημιουργίας» στο δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το φάσμα της λειψυδρίας καραδοκεί και απ΄ ότι λένε οι ειδικοί η φετινή θερινή περίοδος ίσως είναι χειρότερη από την περσινή.

Στη Δημοτική Ενότητα Άσσου Λεχαίου έχουν να ποτίσουν τα κτήματά τους  από τον αρδευτικό υδραύλακα του ΑΟΣΑΚ τα τελευταία τρία χρόνια (και όσοι πότισαν καλύφθηκε μόλις το 1/3 της καλλιεργήσιμης γης). Στην Αρχαία Κόρινθο και στην Κόρινθο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το διαθέσιμο νερό της Στυμφαλίας βαίνει μειούμενο τα τελευταία χρόνια.

Είναι αδιανόητο όμως αυτό το νερό που προορίζεται για άρδευση της πεδινής Κορινθίας να μην κατανέμεται ισομερώς και δικαίως. Δε γίνεται σωστή εποπτεία από τον ΑΟΣΑΚ με αποτέλεσμα να ποτίζουν πλέον της μίας φοράς οι αγρότες  του Δήμου Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας, αντίθετα με τους αγρότες του Δήμου Κορινθίων για τις προαναφερόμενες περιοχές με σοβαρές καλλιέργειες πρωτίστως σταφίδες να μην ποτίζουν καμία. Ζώνη Υψηλής Παραγωγικότητας είναι χαρακτηρισμένη η περιοχή μας αλλά νερό δεν υπάρχει.

Με την καταστροφή της αγροτιάς επέρχεται καταστροφή της Κορινθίας.

Οι ιδιωτικές αρδευτικές γεωτρήσεις στερεύουν.  Το νερό για πότισμα από ιδιωτικές γεωτρήσεις κοστίζει από 50 ευρώ την ώρα και φθάνει 100 ευρώ.

Και δεν φθάνουν αυτά. Ο ΑΟΣΑΚ χρεώνει  τις μη αρδευθείσες εκτάσεις με 3 ευρώ/στρέμμα. Χαράτσι χωρίς να υπάρχει όφελος κανένα για τον αγρότη.

Άμεση αποκατάσταση της αδικίας. Ο ΑΟΣΑΚ χρειάζεται να επέμβει να εποπτεύσει σωστά την κατανομή των νερών αποκαθιστώντας την αδικία. Να αποκατασταθούν οι παρατυπίες και παρανομίες μέσα και έξω από τον κεντρικό υδραύλακα.

Για να γίνουν αυτά πρέπει να πιέσει άμεσα ο Δήμαρχος Κορινθίων αλλά και ο Περιφερειάρχης για να φθάσει το νερό μέχρι το τελικό σημείο υδροληψίας στην αγροτική περιοχή  της Μπαθαρίστρας Κορίνθου.

Οι Βουλευτές μας μπορούν να συμβάλουν στη νομοθετική αλλαγή του Κανονισμού του  ΑΟΣΑΚ της δεκαετίας του 1950 για την ισονομία και ισοπολιτεία…»

Συνηθίζουν …να κάνουν πως δεν βλέπουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης ακόμα και αν οι αποφάσεις είναι κατά του τόπου τους

ΣΣ. …Διαβάσαμε καλά; Ζητούν όντως παρέμβαση από τους Κορίνθιους βουλευτές της κυβέρνησης; Για να λύσουν το πρόβλημα όπως έχουν “λύσει” μέχρι τώρα και όλα τα σοβαρά προβλήματα της Κορινθίας; Εμείς πάντως δεν περιμένουμε τίποτα! Παρακολουθούμε καθημερινά …πόσο οι βο(υ)λευτές μας είναι κοντά στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών!

Κ.Ν