ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ποιον “φωτογραφίζει” ο Γ. Μουρούτσος …μιλώντας για την ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ;

Ο επιχειρηματίας- πρώην αντιδήμαρχος Κορινθίων Γ. Μουρούτσος έχει αποδείξει ως τώρα ότι έχει “μπέσα”. Αυτό που λέει θα το κάνει. Έχει αποδείξει επίσης ότι έχει το θάρρος της γνώμης του. Θα πει αυτό που αισθάνεται αδιαφορώντας αν συγκρουστεί με ισχυρά πολιτικά πρόσωπα ή συμφέροντα!

Ο Γ. Μουρούτσος δεν έχει την πολιτική ως επάγγελμα όπως κάποιοι άλλοι. Ασχολείται με την πολιτική για να προσφέρει. Και αυτό το γνωρίζουν θεωρούμε σχεδόν όλοι οι Κορίνθιοι.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παρακάτω άρθρο του Γ. Μουρούτσου όπου μιλάει για την ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ! …Ποιον φωτογραφίζει άραγε ο Μουρούτσος; …Κάπου πάει το μυαλό μας!

Διαβάστε το άρθρο άρθρο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Αναφέρεται στο άρθρο του γνωστού επιχειρηματία Γ. Μουρούτσου:

“Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 

Υπάρχουν πολλές μορφές ψυχασθένειας . Η αχαριστία είναι στις πρώτες θέσεις του πίνακα! Μερικοί που ίσως θεωρούν υπερβολικό τον χαρακτηρισμό ας σκεφτούν αν είναι φυσιολογική η συμπεριφορά να τσακίζεις το χέρι αυτού που απλόχερα σε αγκάλιασε και σου πρόσφερε βοήθεια και δεν αναγνωρίζεις τίποτα σε αυτούς που έχουν συμβάλει στην επιτυχία σου.

Αχάριστος είναι και εκείνος που ό,τι και να κάνεις γι’ αυτόν δεν ικανοποιείται ποτέ, που διαγράφει όσα οι άλλοι έκαναν για εκείνον και στρέφεται εναντίον τους όταν έχουν διαφορετική γνώμη από την δική του.

Η αχαριστία έχει συνοδούς την αγνωμοσύνη την αφιλία και πολλές φορές ο αχάριστος γίνεται αδίστακτος , απατεώνας και κάνει κατάχρηση της όποιας εξουσίας αν κατέχει, ξεχνώντας ότι η εξουσία έχει ημερομηνία λήξεως.

Παραμένει πάντα δύσκολο και επώδυνο να δεχτούμε ότι ο άνθρωπος που του δώσαμε τόσα πολλά συμπεριφέρεται ως εχθρός ξεχνώντας την εμπιστοσύνη, την αγάπη, την συμπαράσταση, τον χρόνο που αφιερώσαμε ή ακόμα και τις θυσίες που κάναμε για εκείνον. Και μην ξεχνάμε ότι και ο Ιούδας ήταν ένας από τους μαθητές του Ιησού.

Αν δεν εκτιμάς είναι ψυχική αναπηρία. Αν βλάπτεις χωρίς ενδοιασμούς κάποιον που σου έχει φερθεί καλά, θεωρείται ασθένεια της ψυχής που χρειάζεται θεραπεία.
Ο άνθρωπος που έχει απενεργοποιημένη συνείδηση βρίσκει δικαιολογίες για κάθε του πράξη. Η έλλειψη συναίσθησης για τον συνάνθρωπο τον καθιστά αδίστακτο, εγωκεντρικό, τοξικό.
Είναι θέμα γονιδίων, βιωμάτων η έλλειψη παιδείας.

Το περιβάλλον μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον ψυχισμό και στις αξίες του ατόμου. Ο τρόπος που τον έχουν γαλουχήσει και του έχουν φερθεί, επηρεάζουν τις μελλοντικές συμπεριφορές και επιλογές μέχρι ένα σημείο. Οι αιτίες πολλές και οι δικαιολογίες ακόμα περισσότερες.

Πέρα από την περιγραφή του φαινομένου, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναλάβουμε προσωπική ευθύνη των πράξεων μας στο εδώ και τώρα. Ο καθένας από εμάς καλείται να βελτιώσει και να εξελίξει τον εαυτό του με κάθε μέσο που διαθέτει.

Το κλειδί της μεταστροφής είναι η ενδοσκόπηση, η αυτογνωσία και η πνευματικότητα. O άνθρωπος αλλάζει και προχωρά πέρα από γονίδια, ταμπέλες και βιώματα αν το θέλει και προσπαθεί. Η ζωή αποκτά νόημα μόνο όταν αρχίζουμε να εξημερώνουμε ένστικτα και να φωτίζουμε σκοτεινές γωνίες της ύπαρξής μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ”