ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πραγματοποιήθηκε σημαντική ημερίδα ενημέρωσης -Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στους πολίτες…

Από το δήμο Κορινθίων μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα, με δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στους πολίτες πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 14 Μαΐου στο θεατράκι του Δημαρχείου, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κορινθίων, στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του και σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.

Ο καρκίνος του πνεύμονα (ΚτΠ), μεταξύ των καρκίνων, παραμένει με διαφορά ο πρώτος σε θνητότητα και τούτο διότι συνήθως διαγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο λόγω απουσίας συμπτωμάτων στα αρχικά στάδια της νόσου, με αποτέλεσμα χαμηλή 5ετή επιβίωση. Η εκστρατεία ενημέρωσης για την επικινδυνότητα αυτή και την αξία του προσυμπτωματκού ελέγχου ιδίως σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι χρόνιοι καπνιστές, είναι ζωτικής σημασίας, καθ ́ όσον σώζει στη κυριολεξία ανθρώπινες ζωές.

Το μήνυμα αυτό πέρασε μέσα από την ομιλία της η ιατρός πνευμονολόγος κ. Χρισταρά Αθανασία, την οποία ευχαριστούμε θερμά τόσο για την παρουσίαση της ημερίδας όσο για την διενέργεια δωρεάν εξετάσεων σπιρομέτρησης στους πολίτες μας.Επίσης, ευχαριστούμε θερμά και την ψυχολόγο κα Κόλλια Ευτυχία για τη συμμετοχή της και την συμβουλευτική υποστήριξη προς τους νοσούντες και τους οικείους τους.

Την Ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Βασίλειος Νανόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι “Το ΚΕΠ Υγείας είναι η νέα δομή της Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων, η οποία αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε δωρεάν εξετάσεις πρόληψης από ασθένειες, πριν εκδηλώσουν την νόσο. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνονται νοσήματα για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές». Ανακοίνωσε επίσης τον σχεδιασμό ιατρικών εξετάσεων με κατάλληλο όχημα στα χωριά του δήμου.

Την ημερίδα χαιρέτισε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κος Ζαχαριάς Σπυρίδων, συγχαίροντας για την διοργάνωση το ΚΕΠ Υγείας και τονίζοντας την αταλάντευτη βούληση της δημοτικής αρχής να προχωρά σε ενέργειες και δομές που στηρίζουν τους πολίτες.

Η Συντονίστρια του Προγράμματος κ.Αμαλία Σούκουλη στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην δομή του ΚΕΠ Υγείας , στις υπηρεσίες που παρέχει προτρέποντας τους πολίτες να το αναζητήσουν είτε ηλεκτρονικά είτε δια ζώσης αλλά και στην χρησιμότητα των δράσεων , όπως η συγκεκριμένη…»