ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πραγματοποιήθηκε η 35η Ιερατική Σύναξη…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου  και Πρωτοσυγκέλλου αγίου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021, η 35ηΙερατική Σύναξη, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας για την μη διασπορά του ιού COVID-19.

Της Ιερατικής Συνάξεως προηγήθηκε προσευχή και στην συνέχεια ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Ηγούμενος της Ι. Μονής «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ», ομίλησε με θέμα: «Η ενανθρώπιση του Χριστού ως Μυστήριο φιλανθρωπίας και αγάπης».

Ο άγιος Ιεροκήρυξ στη σύντομη εισήγηση του, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο διότι του ανέθεσε την διακονία του εισηγητού, ανέπτυξε το θέμα του, με αναφορές τόσο σε Αγιογραφικά χωρία όσο και σε αναλύσεις των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, ερμηνεύοντας το Μυστήριο της Θείας Οικονομίας και της Ενανθρωπήσεως του Χριστού…»