ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σε αυτά τα σημεία μπορούν να βρουν οι πολίτες τα πολύκεντρα ανακύκλωσης

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η ανταποδοτική ανακύκλωση στην Πελοπόννησο ξεκινά από τον δήμο Κορινθίων!

Τοποθετήθηκαν σήμερα 5 πολύκεντρα παρουσία του προέδρου του ΦΟΔΣΑ και του δημάρχου Κορινθίων

Γωνιές ανακύκλωσης για Μέταλλο, Χαρτί, Γυαλί, Πλαστικό διαθέτει από σήμερα ο δήμος Κορινθίων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την διεκδίκηση του έργου τον περασμένο χρόνο, την έγκριση και υλοποίηση του σήμερα ως ο πρώτος δήμος της Πελοποννήσου που παρουσίασε πληρότητα και ετοιμότητα.

Τα πολυκέντρα ανακύκλωσης, τοποθετήθηκαν σε 5 σημεία του δήμου Κορινθίων και σε πλήρη αξιοποίηση τους μπορούν να δώσουν 6 τόνους ανακυκλώσιμα υλικάημερησίως!

Η επίδειξη λειτουργίας έγινε στο πολυκέντρο που τοποθετήθηκε επί της Εθνικής Αντιστάσεως, έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου ως ένα ουσιαστικό μήνυμα αφού, τα παιδιά είναι η βάση για την δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης στις επόμενες αλλά και τις τωρινές γενιές, παρουσία του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ, ο φορέας έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος, και του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου ο οποίος μίλησε για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την δημοτική αρχή για να υπηρετήσει τον στόχο της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων που σήμερα διατίθεται προς ολοκληρωμένη διαχείριση στους σταθμούς της Πελοποννήσου.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ.Αργειτάκο, την εταιρία TEXANη οποία κάνει την εγκατάσταση αλλά και τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. ΠαύλοΡαβάνη , πριν χρόνια είχαμε κάνει την 1η συζήτηση για την ανταποδοτική ανακύκλωση και χαίρομαι πολύ που σήμερα είναι εδώγια να ξεκινήσουμε την πιλοτική εφαρμογή από το δήμο Κορινθίων. Χαίρομαι επίσης που είναι εδώ  και μικροί μαθητές διότι πιστεύουμε πολύ στην συμμετοχή των νέων στην ανταποδοτική ανακύκλωση.

Τα 5 σημεία που σήμερα τοποθετούνται μας επιτρέπουν να ανακυκλώνουμε υλικά και να υπάρχει ανταπόδοση και σε είδος και σε χρήμα. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζουμε τον όγκο των σκουπιδιών που ο δήμος πρέπει να διαχειριστεί και ταυτόχρονα  τα παιδιά μπορούν να πάνε εκδρομή δωρεάν γιατί θα έχουν χρήματα ενώ προστατεύουμε και το περιβάλλον. Όλα αυτά δείχνουν την ευαισθησία, τον σχεδιασμό και την μέριμνα του δήμου Κορινθίων για το περιβάλλον και την προστασία του , είναι μια από τις δράσεις που υλοποιούμε, παράλληλα με την κομποστοποίηση που ξεκινά σύντομα , το εργοστάσιο σας δίνω την είδηση θα ξεκινήσει σύντομα παρά τις δικαστικές διαμάχες που είχαμε, η κατασκευή για να τακτοποιηθεί το θέμα. Στόχος είναι ο δήμος μας να είναι πρότυπο στην διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και των απορριμμάτων.

Χαίρομαι ιδιαίτερα σήμερα που η προσπάθεια που ξεκινήσαμε καιρό πρίν και απο σήμερα τα κέντρα είναι σε χρήση , στα σημεία υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα εξηγεί την χρήση του κέντρου»  ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Τα σημεία που μπορούν να βρουν οι πολίτες τα πολύκεντρα ανακύκλωσης είναι:

·Επί της πλατείας Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος), στο λιμάνι Κορίνθου.

·Επί των οδών Γ. Παπανδρέου & Κολοκοτρώνη, στην πόλη της Κορίνθου, έξω από το 2ο Δημοτικό σχολείο.

·Επί της της πλατείας Ηλιόπουλου, στην περιοχή συνοικισμός, στην πόλη της Κορίνθου.

·Επί την Π.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών, στον οικισμό Λέχαιο, έξω από το Γυμνάσιο Λεχαίου.

·Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης και μεταξύ των οδών Κολιάτσου & Αδειμάντου, στην πόλη της Κορίνθου…»