ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τέθηκαν σε αναστολή εργασίας -Θα επιστρέψουν και τον μισθό… -“Η κυβέρνηση κινείται αυταρχικά…”

Από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιό αναφέρεται:

“Από 1η Σεπτεμβρίου 61 εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, αναγκασμένοι να επιστρέψουν και τον προκαταβαλλόμενο μισθό του Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση, παρά το τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε  όλες τις δημόσιες δομές, κινείται αυταρχικά με κοινωνική αναλγησία και υπονόμευση της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ, που μόνο του μαζί με το προσωπικό του, σήκωσε το βάρος του Covid-19 χωρίς να γίνει ούτε μια μόνιμη πρόσληψη.

Αναζητά εξιλαστήρια θύματα για την αδυναμία της να ελέγξει την πανδημία, αλλά και την αποτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας, που παρά και την δική μας ξεκάθαρη στήριξη, έχει φέρει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης κάτω από την Ουγγαρία του ακροδεξιού Όρμπαν καιβέβαια, τον κ. Πλεύρη Υπουργό Υγείας!

Η εμμονή λοιπόν στην εφαρμογή της ρύθμισηςοδηγεί στην εξαθλίωση αυτών που χειροκροτούσε υποκριτικά η κυβέρνηση με την στέρηση μισθού, την απόλυση συμβασιούχων και την αντικατάσταση τους μέσω πελατειακών  μηχανισμών και την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στο ΕΣΥ με πρόσχημα την κάλυψη των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό.

Η αναστολή εφαρμογής του Νόμου είναι η μόνη λύση, καθώς  και η έναρξη ενός σοβαρού  διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις πολιτικές  δυνάμεις, με στόχο τον καθολικό και εκούσιο εμβολιασμό του προσωπικού  στις δομές υγείας, την ασφαλή φροντίδα των νοσηλευομένων ασθενών και την προετοιμασία  του ΕΣΥ για τις ανάγκες  της νέας φάσης της πανδημίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε και θα κάνουμε παρεμβάσεις τόσο στη  Βουλή όσο και στο Νοσοκομειο Κορίνθου τις αμέσως επομενες μέρες,  για την αναστολήεφαρμογής αυτής της τιμωρητικής και δυσανάλογης διάταξης, που εκτός των άλλων  επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβερνητικής αποτυχίας στους εργαζόμενους.

Θα συνεχίσουμε όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα  να είμαστε δίπλα στους υγειονομικους και να ζητάμε   την ενίσχυση των δομών Υγείας του  Νομού, και των εργαζόμενών σε αυτές,των εμβολιαστικών κέντρων, και της θωράκισης της τοπικής κοινωνίας”.

ΣΣ. Σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση του Μητσοτάκη φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο σε ότι αφορά τα μέτρα λόγω της πανδημίας! Τώρα έφτασαν στο σημείο να τιμωρούν και αυτούς που δεν εμβολιάζονται! Όπως αναφέρεται και στην παραπάνω ανακοίνωση η κυβέρνηση αναζητά εξιλαστήρια θύματα για την αδυναμία της να ελέγξει την πανδημία, αλλά και την αποτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας! Από ότι φαίνεται …συνεχίζουν να τα κάνουν θάλασσα! …Πόσο ακόμα;