ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Τα άκουσε ξανά ο Σταυρέλης: “Τώρα αποφασίζετε μόνος σας δήμαρχε!!! Αλλάξατε γνώμη ή κάνετε συμφωνίες ερήμην του Κορινθιακού λαού;”

Ήταν αναμενόμενο! …Τα άκουσε για ακόμα μία φορά η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Κορινθίων Ν. Σταυρέλης για αυτά που σκέφτονται να κάνουν εντός του χώρου του ιστορικού στρατοπέδου της Κορίνθου! Είναι ένα θέμα σοβαρό και ήδη σχολιάζεται αρνητικά στην κοινωνία της Κορίνθου!

Από τον Δ. Πρωτοπαπά της “Πράσινης Πόλης” στο δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

«ΤΟ «ΟΡΑΜΑ»  ΣΤΑΥΡΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ;

Με ΕΚΠΛΗΞΗ πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο ότι σε συνάντηση εργασίας στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας του Δημάρχου Κορινθίων μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Βασίλη Πανταζή ζητήθηκαν 40 στρέμματα εντός του στρατοπέδου Καλογερογιάννη, προκειμένου να δημιουργηθεί ασφαλής χώρος στάθμευσης όλων των οχημάτων, μηχανημάτων του Δήμου και  όλων των συνεργείων. Ζητήθηκε επίσης να ανοιχθεί ξεχωριστή είσοδος, αυτόνομη και φυλασσόμενη από το Δήμο.

Η Πράσινη Πόλη διαφωνεί με την εξέλιξη αυτή διότι:

-Παραβιάζεται η Πολεοδομική Μελέτη,καθώςη συγκεκριμένηέκταση είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος πρασίνου,πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου.

Ρωτάμε λοιπόν αλλάζετε αυθαίρετα τη χρήση  ή έχετε κάνει τροποποίηση, χωρίς να ενημερώσετε κανέναν;

Εμείς λέμε ότι νομικά δεν μπορείτε να το κάνετε.

-Προεκλογικά είχατε μιλήσει για διαπαραταξιακή επιτροπή ώστε να διεκδικήσουμε το στρατόπεδο. Τώρα αποφασίζετε μόνος σας κ.Δήμαρχε!!! Αλλάξατε γνώμη ή κάνετε συμφωνίες ερήμην του Κορινθιακού λαού;

Υπήρχε αυτό στο πρόγραμμά σας;

-Ποιό θα είναι το τίμημα βάσει της συμφωνίας;

-Θα είναι προσωρινές οι εγκαταστάσεις όπως ισχυρίζεται ο Αντιδήμαρχός σας κ.Πανταζής; Πόσο θα στοιχίσουν και ποιό είναι το κόστος μετεγκατάστασης; Γιατί δεν αναζητάτε ένα χώρο μόνιμης εγκατάστασης εκτός της πόλης ώστε να μη ξαναπληρώσουν οι Κορίνθιοι;

-Δεν υποβαθμίζεται η περιοχή του στρατοπέδου με αυτή την απόφαση;

–Γνωρίζετε ή όχι, ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία από την είσοδο και έξοδο αυτών των βαρέων οχημάτων και των συνεργείων;

Αλήθεια έτσι οραματίζεστε το μέλλον αυτής της Πόλης;

Σας καλούμε να αλλάξετε στάση και να συνταχθούμε όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε ολόκληρο το στρατόπεδο προς όφελος των Κορινθίων.

Το μέλλον είναι στο στρατόπεδο Καλογερογιάννη,η διέξοδος και η «ανάσα» της πόλης μας!

Λέμε όχι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, που υπονομεύουν κάθε δυνατότητα ανάπτυξης!

Λέμε όχι στο αμαξοστάσιο!

Λέμε ναι στο πράσινο και στο πάρκο πόλης!

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ καλεί τη Δημοτική Αρχή, όλους τους δημότες  και τους φορείς σε κοινό αγώνα  για τη διεκδίκηση του στρατοπέδου μας, μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης της πόλης μας!

Κανείς δε μπορεί και δεν πρέπεινα μείνει αμέτοχος και αδρανής!”

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Έτσι θα αξιοποιήσουν το χώρο; -Μετά τους μετανάστες θέλει ο Σταυρέλης να φέρουν και απορριμματοφόρα στο πρώην ιστορικό στρατόπεδο της Κορίνθου!!!

Κ.Ν