ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τα νέα μέτρα στις λαϊκές αγορές! -Η τήρηση τους είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται: «Νέα μέτρα πρόληψης και προστασίας ισχύουν στις λαϊκές αγορές της χώρας  μετά την εφαρμογή των αλλαγών που περιλαμβάνονται  στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.20006, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 943/20.03.2020.

Σύμφωνα με αυτές στις λαϊκές αγορές του Ν. 4497/2017 παράγραφος 9 άρθρο2, εφαρμόζονται τα εξής:

  • Στις λαϊκές αγορές θα προσέρχεται το 50% του αριθμού των πωλητών αγροδιατροφικού τομέα
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών στις λαϊκές αγορές είναι τα πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό – ελεύθερο από αντικείμενα, ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση πολλών πολιτών γύρω από έναν πάγκο.
  • Όλοι οι πωλητές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ΄ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
  • Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,

Στους καταναλωτές, κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στην λαϊκή αγορά συνιστάται:

  1. Να αποφεύγουν να συνωστίζονται στους διαδρόμους όπως και μπροστά από τους πάγκους και να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2μέτρων.
  2. Να φορούν γάντια μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της διαλογής των προϊόντων και της συναλλαγής. Επίσης,
  3. Συνίσταται η συχνή απολύμανση των χεριών.
  4. Τα άτομα μεγάλης ηλικίας, καθώς επίσης, τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες συνιστάται να αποφύγουν την επίσκεψη στην λαϊκή αγορά και να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Ο Δήμος Κορινθίων από την πλευρά του θα φροντίσει για τον  συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων με το πέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και την διαρκή πληροφόρηση των καταναλωτών, με κάθε πρόσφορο μέσο.

Τα μέτρα έχουν  στόχο την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η τήρηση τους απ όλους είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!Παρακαλούνται οι αστυνομικές αρχές όπως μεριμνήσουν για την τήρηση των προβλεπομένων , την καταγραφή των όποιων παραβάσεων και την απόδοση των ποινών όπως αυτές ορίζονται από τις αποφάσεις για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοιού».