ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τα προβλήματα των ΡΟΜΑ στο δημοτικό συμβούλιο -Βρωμίζουν τον δημόσιο χώρο και παρενοχλούν τους πολίτες! -Τι αποφασίστηκε…

Σε ανακοίνωση από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Πέντε πολύ σημαντικές αποφάσεις έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων και μάλιστα –ουσιαστικά- με ομοφωνία κατά την συνεδρίαση της 22ας Ιουλίου!

Η τρίτη απόφαση (και αυτή ομόφωνη) είχε να κάνει με το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κορίνθου, οι επαγγελματίες της εστίασης και οι έμποροι του κέντρου γενικότερα, αλλά και φορείς όπως το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, από την εντεινόμενη και συνεχή παρουσία των ρομά.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, ο οποίος έχει γίνει δέκτης παραπόνων από τους παραπάνω δημότες, ξεκαθάρισε ότι οι συγκεκριμένες ομάδες δεν έχουν σχέση με τον υπάρχοντα καταυλισμό των Εξαμιλίων, αλλά είναι περιφερόμενοι και κατά διαστήματα εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Σημείωσε ακόμα πως ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα προκειμένου να αναλάβει καμία δράση.

Όπως προκύπτει από τις επιστολές των επιχειρηματιών και του Λαογραφικού Μουσείου οι συγκεκριμένες ομάδες εκτός από παράνομες πράξεις, που άπτονται του Ποινικού Κώδικα (επαιτεία, αυθαίρετη κατασκήνωση κ.λπ) βρωμίζουν τον δημόσιο χώρο, παρενοχλούν τους πολίτες στους χώρους του πάρκινγκ του Αγίου Νικολάου, αλλά και αλλού και γενικώς υποβαθμίζουν το περιβάλλον, τον δημόσιο χώρο και την εικόνα της πόλης.

Οι παρεμβάσεις της Αστυνομίας έχουν μόνο βραχύχρονο αποτέλεσμα, καθώς οι Ρομά όταν εκδιώκονται από μία περιοχή μεταφέρονται σε άλλη για να επιστρέψουν ξανά και ξανά στα ίδια σημεία.

Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα υπερψήφισε την πρόταση του δημάρχου Κορινθίων, η οποία έχει τέσσερις άξονες:

  1. Την έκφραση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί
  2. Το αίτημα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας
  3. Την δίωξη όσων παρανομούν, με παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου και τέλος
  4. Την στήριξη αυτής της απόφασης από τους δύο Κορίνθιους υπουργούς, Χ. Δήμα και Νίκο Ταγαρά, τους δύο βουλευτές, Μαριλένα Σούκουλη και Γιώργο Ψυχογιό, τον περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, αλλά και από κάθε άλλον θεσμικό φορέα…”