ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τελέσθηκε το μνημόσυνο του Νεκταρίου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου(κατά κόσμον Μιχαήλ) Νικολού,Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως μας. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου μας, η οποία μετατρέπει ο,τιδήποτε έχει οσμή θανάτου, λύπης και απελπισίας σε άνοιξη, χαρά και αισιοδοξία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, τις δυσκολίες και το πνευματικό έργο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου ευχόμενος να είναι αιωνία η μνήμη του!

Την ίδια ημέρα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου. Στο εκεί ευσεβές Εκκλησίασμα ο Θεοφιλέστατος ομίλησε αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή του «άφρονος πλουσίου» με αναφορές στο συναξάρι του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος και σε λόγους του Ιερού Χρυσοστόμου, τονίζοντας ότι οι πιστοί καθίστανται«πλούσιοι» από την Χάρι του Θεού και από την κοινωνία με το Θεό και τους συνανθρώπους τους…”.