ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τι αναφέρει ο Γ. Δέδες για το φυσικό αέριο; -Τι λέει όμως και για τα …μεγάλα λόγια του περιφερειάρχη;

Από το συνδυασμό του Γ. Δέδε αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Casus belli (αιτία πολέμου) χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να μην έρθει το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο και να μην υπάρξει η διαδικτύωση στις πόλεις, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τον αγροτικό τομέα της περιοχής, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργος Δέδες, κατά την παρέμβασή του στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020.

Υπενθυμίζεται πως με πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), έξι συνολικά πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Τρίπολη, Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Σπάρτη) εξαιρούνται από το νέο πενταετές πρόγραμμα 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. (ΔΕΔΑ), πράγμα που ανατρέπει τον προηγούμενο σχεδιασμό, οδηγώντας στη βίαιη απένταξη της Πελοποννήσου από την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου.

Χαρακτηρίζοντας το θέμα του αποκλεισμού των πόλεων της περιφέρειας από την ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου ως ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας που υπονομεύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γιώργος Δέδες υπογράμμισε πως η Περιφέρεια και οι κάτοικοί της δεν αντέχουν μια δεύτερη ήττα, μετά την ήττα που υπέστη η Πελοπόννησος στο θέμα των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης…».

 ΣΣ. Τι λέει όμως ο Δέδες (και ο συνδυασμός του) και για τα μεγάλα λόγια του περιφερειάρχη Π. Νίκα για το έργο αυτό; Γιατί από τον Π. Νίκα και τον συνδυασμό του μέχρι τώρα ακούμε …όλο μεγάλα λόγια για έργα που ΘΑ γίνουν (…αν θα γίνουν …και πότε!) στην Κορινθία!

Κ.Ν