ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Τι συμβαίνει εδώ; -Δ. Πρωτοπαπάς: “Πληρωμή 60.000 ευρώ  σε επιχείρηση ελαστικών -Κρίνουμε πως τα στοιχεία για την πληρωμή δεν επαρκούν…” -…Τι λέει ο Σταυρέλης;

Το θέμα που έθιξε από την πρώτη στιγμή και είναι αρνητικός ο επικεφαλής της “Συμμαχίας Πολιτών” Β. Νανόπουλος και ο συνδυασμός του, σχετικά με την πληρωμή 60.000 ευρώ σε επιχείρηση ελαστικών θίγει παρακάτω με ανακοίνωσή του και ο Δ. Πρωτοπαπάς!

Η δημοτική αρχή του Σταυρέλη έχει προσέξει όπως πρέπει το θέμα αυτό …ή θα βγουν εκτεθειμένοι; Γιατί από ότι ακούμε το θέμα αυτό θα ανοίξει ξανά από την αντιπολίτευση! Παρακολουθούμε το θέμα γιατί εδώ μιλάμε …για 60.000 ευρώ!

Από τον Δ. Πρωτοπαπά της “Πράσινης Πόλης” στο δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

«Στο δημοτικό συμβούλιο της 22.1.2024 η Πράσινη Πόλη ήταν παρούσα και με τους τρεις δημοτικούς της συμβούλους.

Μετά την συζήτηση των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων και την παρέμβαση του δημάρχου για την κατάσταση στην πόλη όσον αφορά την κατάληψη δημοσίου χώρου από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που αυθαιρετούν και προκαλούν  – δήμαρχος ήταν πολύ σαφής – αποφασίστηκε η σύσταση δια-παραταξιακής επιτροπής που εντός μηνός θα εισηγηθεί νέα κανονιστική διάταξη με σκοπό να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα που προκύπτει. Στην επιτροπή εκπροσωπούμαστε από τον κ. Απόστολο Τζουτζόπουλο.

Α)Καταψηφίσαμε μαζί με όλη την αντιπολίτευση το θέμα:

Πληρωμή 60.000 ευρώ  σε επιχείρηση ελαστικών με διεκδίκηση από το 2019 διότι κρίνουμε πως τα στοιχεία για την πληρωμή δεν επαρκούν .

Β) Όσον αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης η Πράσινη Πόλη ψήφισε θετικά  τα θέματα 1,2,3, που αφορούσαν τη μείωση των δημοτικών τελών κοινοχρήστων χώρων, κοιμητηρίων κ.λ.π., όπως περιγράφονται παρακάτω και όλα τα θέματα που αφορούν εγκρίσεις για έργα που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή:

  1. Αναπροσαρμογή ή μη τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων έτους 2024 και εφεξής
  2. Αναπροσαρμογή ή μη δημοτικών τελών έτους 2024 και εφεξής (εμποροπανηγύρεων, λαϊκών αγορών, αιγιαλού και παραλίας, εμπορίας νερού κ.λ.π.)
  3. Αναπροσαρμογή ή μη δημοτικών τελών-δικαιωμάτων έτους 2024 και εφεξής (κοιμητήρια)

Γ) Καταψηφίσαμε το θέμα 15. Έγκριση του 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού Κορίνθου» ( Αρ. μελ.131/2021), διότι κατά τη γνώμη μας  αποτελεί μια κακή συνέχιση του έργουτης προηγούμενης δημοτικής αρχής που «τσιμέντωσε» κάθε σπιθαμή γης και διότι πιστεύουμε πως θα πρέπει να εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα  διαμόρφωσης των «μπαζωμάτων» του Αγίου Νικολάου και να μην αποτελεί ένα σημειακό-αποσπασματικό έργο.

Δ) Καταψηφίσαμε το θέμα 25,έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ» Α.Μ. 71/2017  και προτείναμε την απόσυρσή του διότι κρίνουμε πως το έργο της Πλατείας Περιβολάκια  είναι κακότεχνο και ελλιπές  – σύμφωνα με τις εκθέσεις των τεχνικών υπηρεσιών- και θα πρέπει να βελτιωθεί από τον εργολάβο πριν την παραλαβή του.

Ο δήμαρχος  αποδέχτηκε την πρόταση της Πράσινης Πόλης πράγμα που σημαίνει ότι η τοποθέτησή μας ήταν απόλυτα ορθή».

Κ.Ν