ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Το ακριβές αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας βρίσκεται στο παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων: «Εορτάστηκε κι εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου η Ι. Πανήγυρις της Παναγίας της Παραμυθίας, το ακριβές αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της Oποίας βρίσκεται στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, εντός του περιβόλου του Επισκοπείου, στην Κόρινθο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 20 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςπαρευρέθηκε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, όπου ομίλησε για το θαυματουργό Ι. Εικόνισμα της Παναγίας της Παραμυθίας και την ιδιαίτερη ευλογία να έχουμε το ακριβές αντίγραφό Του εδώ,ώστε να διαφυλάττει την Ι. Μητρόπολή μας και όλους εμάς. Αυτές τις χαλεπές ημέρες οι δυσκολίες και τα προβλήματα μας περικύκλωσαν, «ὥσπερμέλισσαικηρίον»,η Παναγία μας είναι εδώ και παρέχει σε όλους μας την «παραμυθία»Της,ως αγαθή Μητέρα, όπως το έπραξε τότε στους μοναχούς της Μονής Βατοπαιδίου, που δεν είχαν καλό βίο και με το θαύμα Της μετανόησαν.

Την επομένη το πρωί, Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης μαςκ. Διονύσιος τέλεσετην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία,πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο, τον Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια, ενώ παρέστησαν πλήθος Πιστών μεταξύ των οποίων και ο πρώην Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος.

Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας, αφού αρχικά υπενθύμισε στο Εκκλησίασμα ότι το αντίγραφο του Ι. Εικονίσματος της Παναγίας της Παραμυθίας προσεκόμισε ο Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Πανοσ. Αρχιμ. π. Εφραίμ Βατοπαιδινός, το 2017προκειμένου και από το θαύμα και από την παρουσία Της να παραδειγματιζόμαστε και να έχουμε ένα καταφύγιο στην Μητρόπολή μας, ακολούθως αναφέρθηκε στα πολλά προσωνύμια της Παναγίας μαςκαι στο ότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κορίνθου κυρός Παντελεήμων ο Καρανικόλας είχε εκδώσει σχετικό βιβλίο με τον τίτλο «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ»…»