ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Το απότμημα του Ι. Λειψάνου του Αγ. Διονυσίου ήταν εύκαιρο σε προσκύνηση υπό των πιστών…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων: «Με τον προσήκοντα σεβασμό στην δοκιμασία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος σήμερα άγει τα σεπτά ονομαστήριά του, αλλά και στην δοκιμασία μεγάλου μέρους του Κορινθιακού Λαού ένεκα της καταστρεπτικής πυρκαϊάς, σεβόμενοι την μνήμη των δύο νεαρών θυμάτων που εκάησαν και που σήμερα παραδίδομε την σορό τους στην «μητέρα» γη, εορτάσαμε την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου με τον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία, που τελέσαμε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής (εντός του χώρου του Επισκοπείου) στην Κόρινθο.

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος παρέστη συμπροσευχόμενος εκ του παραθρονίου λέγοντας και ψάλλοντας άπαντα τα «Προεστωτικά» ενώ κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ομίλησε στους Αιδεσ/τους Πρεσβυτέρους, που παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, και στο ευσεβές εκκλησίασμα.

Ανέφερε, επίσης, ότι εφέτος γιορτάζουμε την μνήμη του Ιερομάρτυρος με την απουσία από την εόρτιο σύναξη του πνευματικού μας Πατρός και Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου, που δοκιμάζεται με τον «σταυρό» της ασθενείας αλλά και που κι αυτός μαζί με τον Άγιο που φέρει το όνομά Του επαναλαμβάνει τους λόγους του Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας και πολιούχου Κορίνθου «…εις αυτά είμεθα με το παραπάνω νικητές δια του Χριστού που μας αγάπησε»! Ελπίζει στον Χριστό που τον αγάπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας και η ελπίδα του και η ελπίδα μας δεν διαψεύδονται μέχρι στιγμής, αφού η ανάρρωση του βαίνει καλώς και πιθανόν μέχρι το τέλος της εβδομάδος να εξέλθει του Νοσοκομείου!

Τέλος ευχήθηκε χρόνους πολλούς και αγαθούς με υγεία ακράδαντη στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και μετέφερε εκ μέρους του, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Θεοφιλέστατος μαζί του και η οποία διεκόπη την ώρα της επισκέψεως στο Νοσοκομείο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, Πατρικές ευχές σε όλο το Ποίμνιό του.

Κατά την διάρκεια του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας το απότμημα του Ι. Λειψάνου του Αγ. Διονυσίου ήταν εύκαιρο σε προσκύνηση υπό των Πιστών…».