ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Το είπαν ξεκάθαρα: “Το συγκεκριμένο ατύχημα δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί”

Αυτά που συμβαίνουν κάθε τόσο στη διώρυγα της Κορίνθου έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο και δημιουργούν πολλά ερωτηματικά …για τι άλλο θα συμβεί!!!

Ως προς το πρόσφατο ατύχημα που συνέβη στην βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας, ο Γ. Ζουγλής, ενημέρωσε πώς παρόλο που οι απαιτούμενοι περιοδικοί έλεγχοι λαμβάνουν χώρα κανονικά, το συγκεκριμένο ατύχημα δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί!!!

Να δούμε τι άλλο θα προκύψει στη διώρυγα …που δεν μπορούν να προβλέψουν!

Σαν πολλά όμως δεν μαζεύτηκαν τα τελευταία χρόνια να συμβαίνουν εκεί στη διώρυγα;

Σε ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κ. Ζερβού αναφέρεται:

«Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Ώρα για Δράση», μέλη της και ο επικεφαλής Κωστής Ζερβός συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή της Ανωνύμου Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), κύριο Γεώργιο Ζουγλή, για να συζητήσουν τα προβλήματα λειτουργίας των βυθιζόμενων γεφυρών και μία σειρά από θέματα που άπτονται της εταιρείας.

Ως προς το πρόσφατο ατύχημα που συνέβη στην βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας, ο κύριος Ζουγλής, μας ενημέρωσε πώς παρόλο που οι απαιτούμενοι περιοδικοί έλεγχοι λαμβάνουν χώρα κανονικά, το συγκεκριμένο ατύχημα δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί. Παράλληλα, μας εξήγησε πώς δεν κινδυνεύουν οι πολίτες κατά την διέλευσή τους  καθώς το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί μόνο κατά την βύθιση και ανάδυση της γέφυρας.

Όσον αφορά στη λειτουργία της γέφυρας της Ισθμίας, μας πληροφόρησε πώς την 24η Οκτωβρίου αναμένεται η απομάκρυνση της γέφυρας με σκοπό την πλήρη ανακατασκευή της και δεσμεύτηκε πώς εντός δύο μηνών θα επαναλειτουργήσει έχοντας και τα δύο ρεύματα σε κυκλοφορία.

Τέλος, αναφορικά με την ακίνητη περιουσία της υπό εκκαθάριση ΝΑΕΔΚ, όπως για παράδειγμα το παλιό γήπεδο του Ισθμιακού, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι δεν διεκδικείται από την ΑΕΔΙΚ, ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίησή της από τον Δήμο. Ενδεχομένως να υπήρχε η δυνατότητα αξιοποίησης των εν λόγω ακινήτων ήδη από την δεκαετία του 1980…

Η παράταξή μας δεσμεύεται να συνεχίσει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την καλύτερη διαβίωση όλων μας.

Γιατί το αύριο των Δημοτών δεν μπορεί να περιμένει!

Επιλογή Ευθύνης – Ώρα για Δράση

Κωστής Ζερβός

Υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων»

Κ.Ν