ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Υστέρηση αναπτυξιακού οράματος και επανάληψη προηγούμενων σχεδίων…

Από τον συνδυασμό του Π. Καλλίρη στο δήμο Κορινθίων αναφέρεται: «Καλή αυτοδιοικητική χρονιά…με επιφυλάξεις.

Την 30η Δεκεμβρίου 2019, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων με θέμα τον Οικονομικό Προϋπολογισμό του 2020, τον οποίο βεβαίως ψηφίσαμε δίνοντας στη δημοτική αρχή την ευκαιρία να υλοποιήσει το σχέδιό της και να λειτουργήσει ο Δήμος Κορινθίων,  διαπιστώσαμε ό,τι και για το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Υστέρηση αναπτυξιακού οράματος, μια επανάληψη προηγούμενων σχεδίων, χωρίς περιφερειακό σχεδιασμό για το σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου μας, χωρίς έμφαση στην τουριστική προοπτική και προβολή του τόπου μας, ανύπαρκτο προσανατολισμό στα θέματα Παιδείας και ειδικότερα του Πανεπιστημίου, και βεβαίως σοβαρές ενδείξεις αποκλίσεων στην πράξη.

Μας προβληματίζει δε και το ύψος ποσών που αφορούν για παράδειγμα τις μισθώσεις οχημάτων και τις προμήθειες για μεταφορικά μέσα, καθώς η αύξησή του σε σχέση με τους αντίστοιχους κωδικούς του 2019 είναι θεαματική.

Επίσης,ποσά που αφορούν σε αγορές ακινήτων και συντήρηση δημοτικών κτιρίων, είναι ιδιαίτερα υψηλά, χωρίς να είναι ξεκάθαρο πώς ακριβώς θα αξιοποιηθούν ώστε να δικαιολογείται ως επένδυση το εν λόγω κόστος. Ομοίως και ποσά για αεροφωτογραφίσεις και προμήθειες εξοπλισμού παραλιών.

Με δεδομένες τις αποκλίσεις που θα υπάρξουν στη συγκεκριμένη «άσκηση επί χάρτου» σε σχέση με την πράξη, ελπίζουμε και θα διεκδικήσουμε τροποποιήσεις με αναπτυξιακό προσανατολισμό που θα αφορά όλους τους πολίτες, σε όλες τις κοινότητες, χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες».

ΣΣ. Αν δεν προσέξει ο νέος δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος κάποια θέματα όσο είναι καιρός, σε λίγο η κατάσταση δεν θα συμμαζεύεται! …Η περίοδος χάριτος τελείωσε!