ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Φιλικός αγώνας για να τιμήσουν έναν καλό προπονητή

Από τον ΠΑΣ Κόρινθος αναφέρεται:

«ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΛΛΙΑ

Τον σπουδαίο Προπονητή Γιάννη Κόλλια τιμούν ο ΠΑΣ Κόρινθος, ο δήμος Κορινθίων και η ομάδα που ο ίδιος οδήγησε ως προπονητής της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1998, η Δευτεραθλήτρια Ευρώπης U21 του 1998.

Προς τιμήν του Γιάννη Κόλλια θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Εθνικής Ελπίδων του 1998,πολλοί παίχτες της οποίας μετείχαν στην Εθνική του 2004 και την κατάκτηση του EURO 2004 (Τραϊανός Δέλλας, Γιώργος Καραγκούνης,Αγγελος Μπασινάς, Βασίλης Λάκης, Γιάννης Γκούμας) και της ομάδας του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στο στάδιο της Κορίνθου και ώρα 16:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΛΛΙΑ

Ο Γιάννης Κόλλιας, γεννημένος το 1933, διέπρεψε στα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα με την φανέλα του Ολυμπιακού Κορίνθου, της ΑΕΚ και του Παγκορινθιακού αλλά και ως Προπονητής, ως αρθρογράφος και ως συγγραφέας, το βιβλίο του «Το Ποδόσφαιρο – Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο» αποτελεί «οδηγό» για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή.

Απόφοιτος με υποτροφία της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής (1957) και αριστούχος της σχολής προπονητών της Ε.Π.Ο (1970) και της Σχολής προπονητών της Αγγλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (1971), ο Γιάννης Κόλλιας διετέλεσε, επί σειρά ετών, υπεύθυνος των Εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων υποδομών, ενώ θήτευσε ως τεχνικός πολλών ποδοσφαιρικών συλλόγων, μεταξύ των οποίων και στον Ολυμπιακό. Ασχολήθηκε, ακόμη, με την Κωπηλασία (είναι πτυχιούχος της σχολής κωπηλασίας του Πόρου, 1961), αλλά και με τα εναέρια σπορ (τυγχάνει πτυχιούχος της σχολής αλεξιπτωτιστών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, 1955).

Έχει συμμετάσχει, διδάσκοντας, σε πολλά σεμινάρια προπονητικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ για την προσφορά του στον αθλητισμό έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων και επαίνων.

Αυτήν την σπουδαία πορεία έρχεται να τιμήσει ως ελάχιστο χρέος του και ο δήμος Κορινθίων με την U21 και την ομάδα του ΠΑΣ».