ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Χαρακτηριστική περίπτωση η περιοχή του Σολομού, στην οποία δεν θα γίνει δακοκτονία γιατί…

«Συνέντευξη τύπου για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αγροτικής Πολιτικής παρέθεσε ο Χρήστος Μελέτης.

Αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα του καθαρισμού των οικοπέδων. «Είναι υποχρέωση όλων μας να καθαρίσουμε και να δηλώσουμε τα οικόπεδα μας έως  την τελική προθεσμία (15/7) και να προστατέψουμε τον δασικό μας πλούτο. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα της πολιτικής προστασίας τόσο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μανωλάκη και το προσωπικό της υπηρεσίας όσο και από τις εθελοντικές οργανώσεις. Όλοι βλέπουμε τα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή με την δραματική μείωση των βροχοπτώσεων και την ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας. Όλοι πρέπει να δηλώσουμε στην πλατφόρμα τα οικόπεδα μας και εμείς ως Δημοτική Αρχή είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας, να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους».

Έπειτα έθιξε το εξίσου σημαντικό πρόβλημα με τα κλαδιά που προεξέχουν σε κεντρικούς και αγροτικούς δρόμους και εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, των αυτοκινήτων και των πυροσβεστικών οχημάτων.Ο Αντιδήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος θα αναγκαστεί να προχωρήσει με ίδια μέσα στην κοπή των κλαδιών και στην επιβολή προστίμων σε όσους δεν συνετιστούν.

Αναφορικά με το τμήμα Πρασίνου εξήρε το έργο του προϊσταμένου και του στελεχιακού δυναμικού καθώς προχώρησαν άμεσα στην αξιοποίηση γεωτρήσεων και έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του ιστορικού υδατόπυργου στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ.

Με τη χρήση του νερού από τον υδατόπυργο το πότισμα στις περιοχές των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου και του πρώην ΟΣΕ θα γίνεται πλέον αυτόματα και όχι με τη χρήση μάνικας ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η δενδροφύτευση μεγάλων δένδρων. «Με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετήσουμε την ΔΕΥΑΚ γιατί δεν θα χρησιμοποιήσουμε το νερό που είναι για ύδρευση. Οφείλουμε όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί και να περιοριστούμε μόνο στην απαραίτητη χρήση του νερού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.

Τέλος για το κομμάτι της Αγροτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος της ακαρπίας στην ελαιοπαραγωγή και στα εσπεριδοειδή. Χαρακτηριστική περίπτωση η περιοχή του Σολομού, στην οποία δεν θα γίνει δακοκτονία γιατί δεν υπάρχει παραγωγή. «Ο πρωτογενής τομέας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα να γίνεται ερημοποίηση της υπαίθρου. Αντιμετωπίζουμε το θέμα σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για καταγραφή όλων των στρεμμάτων που έχουν πρόβλημα ακαρπίας μέσω του συστήματος deminimis, το οποίο αφορά το χαμηλό εγγυημένο εισόδημα», αναφέρεται από το δήμο Κορινθίων.