ΚΡΥΟΝΕΡΙ: Η τελετή τοποθέτησης των Λίθων θα πραγματοποιηθεί μπροστά από την οικία του Δ. Δημόπουλου, όπου κρυβόταν η εβραϊκή οικογένεια Καμχή…

Από το δήμο Σικυωνίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Μια σημαντική εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 Ιουλίου στην Κοινότητα Κρυονερίου. Πρόκειται για την τοποθέτηση Λίθων Μνήμης (Stolpersteine) σε ανάμνηση της διάσωσης της εβραϊκής οικογένειας Καμχή την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Οι Λίθοι Μνήμης – αντίσταση στην λήθη του χρόνου – είναιτσιμεντένιοι κύβοι, διαστάσεων 10Χ10 εκ., που φέρουν μια ορειχάλκινη πλάκα πάνω στην οποία είναι γραμμένο το όνομα, η ημερομηνία γέννησης και η ημερομηνία θανάτου ανθρώπων που υπέστησαν διώξεις ή εξοντώθηκαν από τους Ναζί. Τοποθετούνται σε μέρη που είχαν την τελευταία τους κατοικία ή εργάζονταν αυτοί οι άνθρωποι πριν συλληφθούν από τους Ναζί και σταλούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή εξόντωσης ή υποστούν ευθανασία ή καταφέρουν να δραπετεύσουν.

Η τελετή τοποθέτησης των Λίθων στο Κρυονέρι θα πραγματοποιηθεί επί της επαρχιακής οδού έμπροσθεν της οικίας του Δημήτρη Δημόπουλου, όπου κρυβόταν η εβραϊκή οικογένεια Καμχή το 1943-1944, παρουσία μελών της διασωθείσας οικογένειας, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, ώρα 19:00. Της τελετής θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις Μνήμης…»