Λένε ότι είναι από τους πιο καθαρούς δήμους στην Κορινθία…

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Από την πρώτη μέρα της νέας δημοτικής θητείας ο Δήμος μας έθεσε βασικό στόχο την βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της συλλογής των απορριμμάτων. Αποτελεί πεποίθηση μας ότι η εικόνα της καθαριότητας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την εικόνα του Δήμου μας.

Παρά το γεγονός ότι το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο διαθέτουμε είναι ελάχιστο και τα μηχανικά μέσα σε προβληματική κατάσταση, έχουμε κατά κοινή ομολογία καταφέρει να αλλάξουμε σημαντικά την εικόνα του τομέα καθαριότητας. Είμαστε αυτή τη στιγμή από τους πιο καθαρούς Δήμους της Κορινθίας. Αυτό το καταφέραμε με σωστή οργάνωση και πάνω από όλα με τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενων της υπηρεσίας.

Έχουμε προγραμματίσει την άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, την αγορά νέου απορριμματοφόρου, ενώ έχουμε τοποθετήσει 70 νέους κάδους και προχωρούμε στην αγορά άλλων 150 νέων κάδων. Για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε όμως τις παρεχόμενες υπηρεσίες έχουμε ανάγκη την βοήθεια και την συνεργασία όλων των δημοτών. Η καθαριότητα της πόλης είναι συλλογική υπόθεση και απαιτεί τον τερματισμό λανθασμένων συνηθειών χρόνων και την εμπέδωση αυτονόητων πρακτικών όσον αφορά την απόθεση των απορριμμάτων.

Ειδικά την περίοδο της πανδημίας την οποία διανύουμε είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε όλοι την υποχρέωση που έχουμε να συνεισφέρουμε στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και των εργαζομένων στην αποκομιδή οι οποίοι με κίνδυνο της υγείας τους αποτελούν μια ακόμη ασπίδα προστασίας για όλους μας…”