ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος ώστε να πάρουν ξανά μπροστά οι μηχανές στο εργοστάσιο της PepsiCo

“Αντίστροφα μετρά ο χρόνος έως τις 15 Μαρτίου ώστε να πάρουν ξανά μπροστά οι μηχανές στο εργοστάσιο της PepsiCo στο Λουτράκι, έπειτα από 9 χρόνια, με νέο ιδιοκτήτη τη Ν.U. Aqua.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ανακοινωθεί η στρατηγική συνεργασία της PepsiCo Hellas με τη N.U. Aqua στην οποία πρόεδρος είναι ο κ. Δημήτρης Μπαμπάκος, για την επαναλειτουργία της μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού. Βάσει της συμφωνίας η PepsiCo Hellas, μέσα από το εμπορικό της δίκτυο, θα διανέμει το προϊόν.

«Πρόκειται για μία εμβληματική επένδυση. Για εμάς, από τη μία πλευρά έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς φέρνουμε πίσω στην Ελλάδα βιομηχανίες που είχαν φύγει στο εξωτερικό λόγω της κρίσης. Από την άλλη έχει και σημαντικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον» σημειώνει στο mononews, μέτοχος της Ν.Α Aqua, Μαρία Tόκτωρ.

Η επένδυση για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, ωστόσο στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες αυτή τη στιγμή είναι πυρετώδεις ενόψει της επαναλειτουργίας, με συνολικά 65 άτομα να εργάζονται ήδη στο εργοστάσιο. «Έχουμε δημιουργήσει έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πολύ ζωτικό και για την τοπική κοινωνία αλλά γενικότερα για τη χώρα μας» σημειώνει η κ. Τόκτωρ και προσθέτει:

«Ακολουθούμε το όραμα του κ. Μπαμπάκου και υλοποιούμε επενδύσεις στην Ελλάδα που έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα για τη χώρα μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο mononews.gr.