ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Επεσήμανε τον διχασμό στον οποίο μας έχει οδηγήσει η πανδημία…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων: «Μετά πολλής της Εκκλησιαστικής ευπρέπειας εν μέσω δε μεγάλης συρροής ευσεβούς Εκκλησιάσματος, παρά τις δυσκολίες ένεκα των υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά της Covid-19, ετελέσθη την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, και την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, η Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Ναού Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι Κορινθίας, όπου ευρίσκεται αποτεθησαυρισμένο και το θαυματουργό Εικόνισμά Της.

Το εσπέρας της εορτής της πολιούχου του Λουτρακίου, 7 Σεπτεμβρίου 2021, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Τρισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών και Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγαπίου και συγχοροστατούντων των Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, με την συμμετοχή δε πλειάδος Πρεσβυτέρων και των Διακόνων της Ι. Μητροπόλεως μας.

Τα Ιεροψαλτικά αναλόγια εκόσμησαν μέλη της χορωδίας «Καλλικέλαδος Σάλπιγγα» υπό την διεύθυνση του χοράρχηκ. Λεωνίδα Δούκα.

Πριν την απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος,λαμβάνοντας τον λόγο, απευθύνθηκε προς τους Πιστούς τονίζοντας ότι μέσα από την πάνδημη συμμετοχή τους στην Εορτή λαμβάνουν χάρη, έλεος, ευλογία και αγιασμό από τον Θεό και δίνουν κουράγιο σ’ όλους τους Κληρικούς, κάθε βαθμίδας, προκειμένου να τους διακονούν και κατά την ρήση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, να στέκονται, ως ενδιάμεσοι ουρανού και γης, προσφέροντας θυσίες και αναπέμποντας προσευχές, ικεσίες και ευχαριστίες στον Θεό εξ ονόματος του λαού Του. Επίσης, να καταρτίζουν το ποίμνιο στην κατά Θεόν ζωή, ώστε να απολαύσει αυτό όχι μόνο την πρόσκαιρη αλλά την αιώνια και Παραδείσια ζωή.

Στην συνέχεια επεσήμανε τον διχασμό, στον οποίο μας έχει οδηγήσει η πανδημία, καθώς άλλοι λένε ότι για να σωθούμε δεν πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες των γιατρών και άλλοι ότι πρέπει να ακούμε την επιστήμη. Το πρωτεύον ερώτημα όμως είναι άλλο και είναι καθαρά Θεολογικό. Όσο και αν παραταθεί η ζωή μας, μετά τι θα γίνει; Σ’ αυτό το ερώτημα κανείς δεν μπορεί να μας απαντήσει γιατί όσο μεγάλος επιστήμονας κι αν είναι δεν μπορεί να υπερβεί τον θάνατο. Εμείς όμως, μιμούμενοι την Παναγία μας,έχουμε τη λύση γιατί στηρίζουμε όλες τις ελπίδες μας στην πίστη στον Αναστάντα Κύριο μας…»