ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Η Θ. Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Λαμπρά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού, στο Λουτράκι, την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονης Θεοφιλέστατος άγιος Κεγχρεών, ο οποίος έκανε αναφορά στην εορτή των Αγίων Προπατόρων και στην Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής σε συνδιασμό με τον εορταζόμενο Άγιο Ελευθέριο και την μητέρα του Αγία Ανθία.

Εκ της Ι. Μονής προετέθησαν τμήματα εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου Ελευθερίου εύκαιρα σε προσκύνηση από τους πιστούς και ευλογία των προσκυνητών. Στα Ιεροψαλτικά αναλόγια διακόνησαν ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος και ο Συμβολαιογράφος Ξυλοκάστρου κ. Παναγιώτης Καρμόγιαννης.  

Μετά την ευλόγηση των Κολλύβων, προς τιμή του Αγίου Ελευθερίου και της μητέρας του Αγίας Ανθίας, ακολούθησε το «κέρασμα» των προσκυνητών ως και η Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα Μοναχικά ειωθότα».

Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε το Κτιτορικό Μνημόσυνο, στο οποίο εκτός των προσκυνητών και των Πατέρων της Ι. Μονής παρευρέθησαν συμπροσευχόμενοι και οι Αρχιμ. π. Αθηναγόρας Κολυβάς και Αιδεσ. π. Κων/νος Μιχαλάκης, Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας…».