ΛΟΥΤΡΑΚΙ: “Να αποπληρωθούν άμεσα τα χρέη της Club Hotel και της κοινοπραξίας προς την Τουριστική Α.Ε…”

Από την “Επιλογή Ευθύνης” στο δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ αναφέρεται: “Τη Δευτέρα 7/9 μας κοινοποιήθηκε γραπτώς η πρόταση της Club Hotel AE που ανήκει πλέον στο Comer Group. Η πρόταση αφορά τη νέα οικονομική σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών που απαρτίζουν την κοινοπραξία της Club Hotel Α.Ε. και της Δημοτικής Εταιρείας, με σκοπό τον μετασχηματισμό της κοινοπραξίας σε ΑΕ και συνοψίζεται στα εξής:

Η δημοτική εταιρεία θα λαμβάνει ένα ποσοστό 0,5% επί του τζίρου έως 40 εκατομμύρια τζίρο, κλιμακούμενο έως του 1,2% για τζίρο άνω των 100 εκατομμυρίων, δηλαδή πιο απλά περίπου 200.000 με 250.000 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα και τις σημερινές προβλέψεις.Επίσης η δημοτική εταιρεία θα κατέχει το 1% στη νέα ανώνυμη εταιρεία που θα συσταθεί η οποία θα έχει διάρκεια 100 ετών.

Αυτή τη στιγμή όμως ισχύουν τα εξής:

1) η δημοτική εταιρεία κατέχει το 16% στην κοινοπραξία και προβλέπεται το 2033 να κατέχει το 50% και το 2045 το 100%.
2) ανεξάρτητα από το αν η κοινοπραξία είναι κερδοφόρα ή μη, η δημοτική εταιρεία λαμβάνει κατ’ ελάχιστο 1 εκατομμύριο δολάρια
3) τα ακίνητα που βρίσκεται η επιχείρηση ανήκουν πλέον στο Δήμο μετά την απόφαση του ΕΟΤ το 2012 να παραχωρήσει σε 56 δήμους 83 ακίνητα. Στο δήμο και όχι στη δημοτική επιχείρηση.
4) με ιδιωτικό συμφωνητικό από το Νοέμβριο του 1995 η Club Hotel AE είναι η μόνη και αποκλειστικά υπεύθυνη έναντι τρίτων και η δημοτική εταιρεία ουδεμία ευθύνη έχει για ό,τι έχει προκύψει από χρέη.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η πρόταση ανήκει στη σφαίρα της αποικιοκρατικής προσέγγισης του ζητήματος και στα όρια του εμπαιγμού και της προσβολής. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο διαπραγματεύσεων.

Αρνούμαστε λοιπόν να προσέλθουμε σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση όσο αυτή η πρόταση των συνεταίρων μας παραμένει στο τραπέζι και θέτουμε τα εξής προαπαιτούμενα:
Α. Να προκύψει αποτίμηση των οικονομικών μεγεθών σύμφωνα με το κοινοπρακτικό, μετά από μελέτη ανεξάρτητης εταιρείας οικονομικών συμβούλων.
Β. Να αποπληρωθούν άμεσα τα χρέη της Club Hotel ΑΕ και της κοινοπραξίας προς την Τουριστική Α.Ε. ποσού περίπου 10 εκατομμυρίων.
Γ. Να κατατεθούν διακριτές προτάσεις για την ενοικίαση των ακινήτων και για τη συμμετοχή της Δημοτικής εταιρίας στο νέο εταιρικό σχήμα. 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
“.