ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Νικητής ο Ολυμπιακός

“Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 10ο Κύπελλο της ιστορίας του με τον Φώτη Καρακούση να γράφει για τις «ερυθρόλευκες» που πήγαν στο Λουτράκι ως το απόλυτο φαβορί, το έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο και πήραν το τρόπαιο.

Πριν καν ξεκινήσει το Final-4 που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Λουτράκι, όχι μόνο εγώ, αλλά και όσοι ασχολούμαστε λίγο με το άθλημα είχαμε αναφέρει πως σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, φέτος υπάρχει φαβορί και μάλιστα μεγάλο. Το φαβορί αυτό ήταν ο Ολυμπιακός, μια ομάδα που το τελευταίο μεγάλο διάστημα μοιάζει και είναι ανίκητη στο πρωτάθλημα και με την προσθήκη της Φαριόλ ως 5η ξένη, από την στιγμή που η Κούμπουρα έγινε Ελληνίδα, δείχνει ένα επίπεδο πάνω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Αυτή η διαφορά επιπέδου φάνηκε περίτρανα στην όμορφη πόλη της Κορινθίας και στα δύο παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του Λορέντζο Μιτσέλι. Αρχικά για τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό έχουμε ήδη αναφερθεί, ένας ημιτελικός που μπορεί αν η Άτκινσον έκανε το 0-2 να είχε ίσως άλλη τροπή, ωστόσο και πάλι ο Ολυμπιακός έδειχνε πως είχε τα φόντα να το γυρίσει, κάτι που δεν χρειάστηκε παίρνοντας την πρόκριση με 3-1.

Πάμε όμως τώρα στον τελικό, όπου εκεί και αν έδειξαν οι «ερυθρόλευκες» αυτή την ανωτερότητα. Δεν είναι μόνο το 3-0 επί της ΑΕΚ και η κατάκτηση του 10ου Κυπέλλου, κάτι που τις κάνει τις πρώτες που φτάνουν τον διψήφιο αριθμό. Είναι πως όσοι είδαν το παιχνίδι δεν είχαν σε καμία περίπτωση δεύτερες σκέψεις όχι για το αν η Ένωση θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη, αλλά ακόμα και για το αν θα δούμε ντέρμπι.

Μόνο στο τρίτο είδαμε ένα παιχνίδι που ταιριάζει σε τελικό και αυτό είχε να κάνει με τις «κιτρινόμαυρες» που τα έπαιξαν όλα για όλα πιέζοντας όσο μπορούσαν από το σερβίς και παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα. Και πάλι όμως οι τυπικά φιλοξενούμενες είχαν τις απαντήσεις. Για την ακρίβεια δεν είχαν τις απαντήσεις, αλλά τις παίκτριες που θα τις οδηγούσαν σε αυτές τις απαντήσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να έχει στη σύνθεσή του ένα εξαιρετικό δίδυμο ακραίων (Νίζετιχ, Μλεΐνκοβα) και μια διαγώνια (Κούμπουρα) που μπορούν να σου πάρουν οποιοδήποτε παιχνίδι. Και μπορεί η Αργεντίνα ίσως επηρεασμένη από όσα ακολούθησαν της αποχώρησής της από την Ένωση να μην είχε καλή απόδοση, παίζοντας αγχωμένα θέλοντας να δώσει απαντήσεις, η Τσέχα όμως ήταν εξαιρετική, όπως και η Σέρβα και πλέον Ελληνίδα, που φέτος δεν θυμίζει σε τίποτα την παίκτρια που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ ή της πρώτης χρονιάς στις «ερυθρόλευκες», αναφέρεται στο gazzetta.gr.