ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό…

“Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους. Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας e-auction, από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.
Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Πέντε μονάδες στην Πελοπόννησο

Μπροστά στην παραλία της Κάνδιας, στην περιοχή Ίρια, στο Ναύπλιο, βγαίνει σε πλειστηριασμό πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων 12.274,78 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 28.628,57 τ.μ., .

Πρόκειται για συγκρότημα πέντε διώροφων κτιρίων (105 δωμάτια, 260 κλίνες) με ιδιωτικές πισίνες. Η τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό της μονάδας (Κ. ΜΑΡΚΟΥ Α.Ε. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ) έχει οριστεί στα 6.023.642 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες και ο πλειστηριασμός θα γίνει 9/6.

Νεοκλασική διατηρητέα πενταώροφη ξενοδοχειακή μονάδα 2.966 τ.μ. με 44 δωμάτια, σε οικόπεδο 498 τ.μ. στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 7/7. Πρόκειται για την «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ REX», με τον διακριτικό τίτλο «REX Α.Ε.» με επισπεύδουσα επίσης την Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες και τιμής πρώτης προσφοράς 5.401.419 ευρώ.

Επιπλέον, τρία μικρότερα ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό σε Σπάρτη και Λουτράκι…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο kaliterilamia.gr