ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Π-ΑΓ.Θ: …Έτσι παρέδωσε μαθήματα ο Γ. Γκιώνης στον δήμαρχο Κορινθίων Ν. Σταυρέλη!!! -Γ. Γκιώνης: “Δεν θα επιτρέψω σε ΚΑΝΕΝΑΝ…”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ Γ.Γκιώνης στο θέμα που έχει προκύψει τελευταία με τον ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟ, μετά τις ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ (για να μην γράψουμε τίποτα χειρότερο) δηλώσεις του νέου δημάρχου στο δήμο Κορινθίων Ν. Σταυρέλη!

Για αρχή να πούμε ότι ο Γ. Γκιώνης κυριολεκτικά παρέδωσε μαθήματα στον Ν. Σταυρέλη με θητεία ΕΝΟΣ ΜΟΛΙΣ μήνα στο δήμο Κορινθίων. Και το έκανε με ευγένεια εξηγώντας τη θέση τη δική του στο όλο θέμα!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ν. Σταυρέλης με την συμπεριφορά του και με τις επιλογές του έχει εκτεθεί τόσο προς τους δημότες του όσο και προς τους άλλους δύο δημάρχους, Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ και Βέλου- Βόχας!

Ο Γ. Γκιώνης ξεκαθάρισε παρακάτω τα σημεία τα οποία διαφωνεί με τις επιλογές του Σταυρέλη, τα οποία είναι απόλυτα σωστά και κατανοητά από ΟΛΟΥΣ, τόσο τους κατοίκους του δήμου Λουτρακίου Π-ΑΓ.Θ όσο και τους κατοίκους των άλλων δήμων! Μόνο ο Σταυρέλης μάλλον τα βλέπει διαφορετικά γιατί θα έχει …τους δικούς του λόγους!

Ο Γ. Γκιώνης απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι δεν είναι τυχαία τόσα χρόνια δήμαρχος στο δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ και δεν τον εμπιστεύονται τυχαία οι δημότες του!

Στη συνέντευξη τύπου ο Γ. Γκιώνης ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Ο κ. Σταυρέλης αναφέρθηκε σε υπόγειες διαδρομές και υπόγειες συμμαχίες με όμηρο τον Κορινθιακό λαό! Να ξεκαθαρίσω όλα αυτά τα χρόνια που είμαι δήμαρχος αυτού του τόπου ουδέποτε ήρθα σε αντιπαράθεση με κανέναν από τους δημάρχους του δήμου Κορινθίων, ούτε με τον Πνευματικό, ούτε με τον Νανόπουλο, ούτε τώρα να έρθω με τον Σταυρέλη!

Ο ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ δημιουργήθηκε από τη συνένωση των τριών δήμων (Κορινθίων, Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ και Βέλου Βόχας) ως ένα εργαλείο για να στηρίξουμε τις τεχνικές μας υπηρεσίες, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποδοτικοί στα προβλήματα που μας δημιουργούν οι αγκυλώσεις του δημοσίου.

Δεν δημιουργήθηκε ο ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ για να κάνουμε αντιπολίτευση μεταξύ μας.

Για ποιες συμφωνίες και για παράδοση της πόλης σε τρίτους μιλάει ο κ. Σταυρέλης; Σε ότι με αφορά έχοντας μία προϊστορία θέλω να είμαι ξεκάθαρος και με τους δημότες μου αλλά και με τους δημότες του δήμου Κορινθίων. Ως επαγγελματίας αλλά και ως δήμαρχος συνεργάζομαι με όλο τον κόσμο της Κορίνθου και δεν έχω έρθει σε αντιπαράθεση με κανέναν. Δεν έχω κανένα λόγο να αντιπαρατεθώ με κανέναν.

Μετά την επανεκλογή μου βρεθήκαμε με τον Σταυρέλη για να δω τις προθέσεις του στο θέμα του ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΥ. Εκείνος μου ξεκαθάρισε ότι ΔΕΝ επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΥ και ότι θα έβαζε κάποιον άλλον και του ζήτησα εφόσον δεν ήθελε να αναλάβει πρόεδρος να βρεθούμε οι τρεις δήμαρχοι για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα.

Από τότε δεν λάβαμε κάποια ενημέρωση για να συζητήσουμε το θέμα. Αντιθέτως για την επιλογή του προέδρου του ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΥ ενημερωθήκαμε από τις διημηρεσίες του δήμου Κορινθίων με την ανακοίνωση στον Β. Ταγαρά.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με τον Ταγαρά αλλά και ούτε με κάποιον άλλο δημοτικό σύμβουλο του δήμου Κορινθίων.

Ενημερωθήκαμε και για τις αμοιβές. Αυτό με στεναχώρησε γιατί οτιδήποτε και αν είχε αποφασίσει ο Σταυρέλης ήταν υποχρεωμένος να μιλήσει με τους τρεις δημάρχους για να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει.

Στη συνεδρίαση που δεν παρίστατο ο Σταυρέλης αποφασίστηκε να αναλάβει πρόεδρος ο Ταγαράς.

Στα θέματα που αφορούν τους δήμους μας οφείλουν να συζητούν και να βρίσκουν λύση οι τρεις δήμαρχοι. ΟΧΙ να είμαστε αναγκασμένοι να μιλάμε τόσο εγώ όσο και ο κ. Μανάβης με έναν δημοτικό σύμβουλο και όχι με τον δήμαρχο της πόλης! Αυτό δεν είναι καθόλου αρεστό ούτε από εμένα αλλά και ούτε από τον Μανάβη.

Δεν μιλάω υποτιμητικά για κανένα δημοτικό σύμβουλο. Θεσμικά οι τρεις δήμαρχοι συζητούν και λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος της δημιουργίας του ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΥ.

Διαφωνήσαμε στο θέμα της αντιμισθίας. Από τη στιγμή που ο Σταυρέλης δεν ήθελε να αναλάβει πρόεδρος θα έπρεπε να γίνει μία συνάντηση των τριών δημάρχων ώστε να αποφασιστεί για πρόεδρος κάποιος άλλος από τους δύο δημάρχους ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ και ΧΩΡΙΣ να επιβαρύναμε τα έξοδα του ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΥ.

Κλείνοντας ΔΕΝ θα ΕΠΙΤΡΕΨΩ σε ΚΑΝΕΝΑΝ να αναφέρεται σε υπόγειες διαδρομές και να μας κατηγορεί για ανιαρές συμμαχίες εις βάρος του Κορινθιακού λαού. Δεν το έχω κάνει ποτέ μου και δεν θα το κάνω. Η πορεία μου στην αυτοδιοίκηση το έχει δείξει

Ειπώθηκαν βαριές κουβέντες από τον κ. Σταυρέλη, το ποιος είμαι το ξέρουν όλοι…”

ΣΣ. …Τι άλλο να σας εξηγήσει Ν. Σταυρέλη ο Γ. Γκιώνης του οποίου θα έπρεπε να σέβεστε τουλάχιστον τα ΤΟΣΑ χρόνια που έχει δήμαρχος σε ένα δήμο και που τον εμπιστεύονται οι δημότες του.

Σε αντίθεση με εσάς Ν. Σταυρέλη που μέσα σε ΜΟΛΙΣ ένα μήνα ως δήμαρχος με την συμπεριφορά σας έχετε εκτεθεί σε αιρετούς, δημοσιογράφους και τους δημότες σας σε σχέση με αυτά που λέγατε και κάνετε!

Αυτόν το χαρακτήρα βγάλατε τώρα κε Σταυρέλη που γίνατε δήμαρχος; Κρίμα! Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι άλλο θα συμβεί τα επόμενα χρόνια που θα είστε δήμαρχος! Πραγματικά…

Κ.Ν