ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Π-ΑΓ.Θ: Μπροστάρης στον αγώνα για το νερό ο Γ. Γκιώνης! -Τι δήλωσε ότι φοβάται στην κυβέρνηση και γιατί για την ώρα κρατάει “μικρό καλάθι” για τους άλλους δημάρχους στην Κορινθία! -Ποιον δήμαρχο ξεχώρισε και τι προτρέπει να κάνουν οι πολίτες!

-Τα όσα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ αναφέρει παρακάτω ο δήμαρχος Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ πρέπει να τα διαβάσουν όχι μόνο οι Λουτρακιώτες αλλά και όλοι οι Κορίνθιοι πολίτες

Ο δήμαρχος Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ Γ. Γκιώνης φαίνεται ότι έχει πάρει πολύ προσωπικά το θέμα του νερού (επέκταση της ΕΥΔΑΠ στην Κορινθία) το οποίο “καίει” και τους άλλους δήμους του νομού!

Ο δήμαρχος έθεσε πολύ σοβαρά πράγματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη.

Μάλιστα ο δήμαρχος μίλησε …έξω από τα δόντια και είπε αλήθειες που πρέπει να ληφθούν ΣΟΒΑΡΑ υπόψη από όλους ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Ο δήμαρχος παρακάτω ξεκαθαρίζει ότι ΦΟΒΑΤΑΙ τη στάση της κυβέρνησης, ξεχωρίζει τον δήμαρχο Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλο ο οποίος δείχνει να ενδιαφέρεται και αυτός για το ίδιο θέμα και κρατάει “μικρό καλάθι” για τη στάση που θα ακολουθήσουν οι άλλοι δήμαρχοι στη Κορινθία στη συνάντηση που θα έχουν μεταξύ τους!

Επίσης ο δήμαρχος ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ: Σε ότι με αφορά έχω υποχρέωση στην προϊστορία μου να δώσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αγώνα και καλεί τον κόσμο να συμμετέχει δυναμικά στις όποιες κινητοποιήσεις γίνουν!

Ο δήμαρχος Λουτρακίου-Π-ΑΓ. δείχνει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων κάτι το οποίο δυστυχώς (για την ώρα τουλάχιστον) δεν βλέπουμε από όλους τους δημάρχους στην Κορινθία!

Το θέμα του νερού μας αφορά όλους! Περιμένουμε τόσο από τους Κορίνθιους πολιτικούς όσο και από τους άλλους δημάρχους του νομού να κάνουν αυτό που πρέπει! Διαφορετικά δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία από ΚΑΝΕΝΑΝ μελλοντικά σε ότι συμβεί!

Ο δήμαρχος Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του ΔΣ Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ ανέφερε:

“Είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί το δήμο μετά την ανακοίνωση του υπουργού χωρίς ενημέρωση, παρόλο που είχε πει η κυβέρνηση η ίδια ότι θα καλέσει τις ΔΕΥΑ, θα καλέσει τους δημάρχους για να υπάρχει μία πρώτη ερευνητική συζήτηση για το τι θα γίνει.

Δυστυχώς από ότι φαίνεται η κυβέρνηση αποφασίζει από μόνη της χωρίς να ρωτάει κανέναν. Ενώ είχαν πει θα έφερναν στο σύνδεσμο ΔΕΥΑ Ελλάδος μία πρόταση για το νερό για το τι μέλλει γενέσθαι δεν ήρθε καμία πρόταση και από εκεί και πέρα ακούσαμε τον υπουργό ότι Κορινθία, Βοιωτία και Φωκίδα, θα πάνε στην ΕΥΔΑΠ!!!

Έγινε ένα διοικητικό συμβούλιο που παρευρεθήκαμε στη ΔΕΥΑ Ελλάδος την προηγούμενη εβδομάδα. Μας είπαν να πάρουμε αποφάσεις τα δημοτικά συμβούλια και οι ΔΕΥΑ και αν μπορούν και οι περιφέρειες, δηλαδή και όλη η Κορινθία.

Δυστυχώς μέχρι τώρα έχουμε προσπαθήσει οι δήμαρχοι να βρεθούμε και δεν έχουμε βρεθεί. Έχει γίνει μία πρόταση για να βρεθούμε την Πέμπτη το βράδυ ως δήμαρχοι της Κορινθίας. Θα έχουμε εξελίξεις. Η ΔΕΥΑΛ πήρε απόφαση και εμείς σήμερα εδώ θα πάρουμε απόφαση πάνω σε στην απόφαση της ΔΕΥΑΛ και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει ένας αγώνας και με τους υπόλοιπους δήμους της Κορινθίας προκειμένου να συμβαδίσουμε μαζί να μην μπούμε σε αυτό το κομμάτι”.

“Το νερό θα πάει σε ιδιώτες και όχι στο δημόσιο -Σε ότι με αφορά έχω υποχρέωση στην προϊστορία μου να δώσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αγώνα”

Και συνεχίζει ο Γ. Γκιώνης: “Η ΕΥΔΑΠ είναι μία ιδιωτική επιχείρηση, ούτε υπαλλήλους έχει. Δίνει σε ιδιώτες ότι θέλει να κάνει και καταλαβαίνετε ότι μία τέτοια κίνηση πάει να πει ότι το νερό θα πάει σε ιδιώτες και όχι στο δημόσιο. Θεωρώ ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση και όλη η κοινωνία να είμαστε μαζί σε τέτοια θέματα ώστε να τα αντιμετωπίσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το θέμα να μην είμαστε μόνοι μας (ως δήμος). Πρέπει να βρεθούμε όλοι οι δήμαρχοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα, για μένα, γιατί δεν θα είναι εύκολο. Γιατί φοβάμαι το νερό θα πάει σε ιδιώτες, θα το ακριβοπληρώνουμε. Σε ότι με αφορά έχω υποχρέωση στην προϊστορία μου να δώσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αγώνα. Φοβάμαι ότι ο κόσμος δεν θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν. Θεωρώ ότι θα είναι άσχημο στις κινητοποιήσεις που θα κάνουμε και μαζευτούμε 100- 200 άτομα

“Θέλω να “κρατήσω μικρό καλάθι” στη συνάντηση που θα έχουμε και με τους άλλους δημάρχους στην Κορινθία”!!!

Και καταλήγει ο Γ. Γκιώνης: Επειδή ΜΟΝΟ με τον (δήμαρχο Σικυωνίων) Σπύρο Σταματόπουλο βρεθήκαμε στη ΔΕΥΑ στην Αθήνα, οι άλλοι δήμαρχοι της Κορινθίας δεν ήρθαν, για το λόγο αυτό θέλω “να κρατήσω μικρό καλάθι” στη συνάντηση που θα έχουμε και με τους άλλους δημάρχους στην Κορινθία!!! Μετά τη συνάντηση με τους δημάρχους της Κορινθίας θα σας ενημερώσω και με έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το τι ειπώθηκε.

Θα κάνουμε πρόκληση και στους υπουργούς τους νομού μας και τους βουλευτές. Φοβάμαι την κυβέρνηση παρα πολύ σε αυτό το κομμάτι που πάει να ασχοληθεί τώρα με το νερό. Φοβάμαι μην αλλάξουν νομοθεσίες και πάρουν το νερό με το δικό τους τρόπο! Γιατί κάπως έγινε και με την ενέργεια, την ΔΕΗ και τα σχετικά…”

ΣΣ. Ο Γ. Γκιώνης παραπάνω τα είπε και από εκεί και πέρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους Κορίνθιους πολίτες