ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Π-ΑΓ.Θ: …Τα παράλογα με τα καμένα στα Γεράνεια και τις ανεμογεννήτριες! -…Τι τρέχει με τις άδειες μετά τις φωτιές; -…Τι έλεγε το υπουργείο; -…Τι κάνουν οι πολίτικοί μας;

…Τι τρέχει με τα Γεράνεια όρη και τις αναμογγενήτριες; Πρόκειται για χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura και έχει κηρυχθεί αναδασωτέα μετά τις πυρκαγιές του Μαΐου 2021, παραμένοντας και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, αλλά φαίνεται ότι προχωράει κανονικά η αδειοδότηση εταιρειών για εγκατάσταση αιολικών βιομηχανικών ΑΠΕ!!!

Οι Κορίνθιοι βουλευτές της κυβέρνησης έχουν ασχοληθεί με το θέμα; Και ΑΝ ναι …τι έχουν καταφέρει ως τώρα;

Συνηθίζουν …να κάνουν πως δεν βλέπουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης ακόμα και αν οι αποφάσεις είναι κατά του τόπου τους

Από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιό αναφέρεται: «Σε συνέχεια της 9451/1.10.2021 Κοινοβουλευτικής Ερώτησης και των σταθερών παρεμβάσεων μας  για τα σοβαρά προβλήματα και τους κινδύνους στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος στα «καμένα» των Γερανείων, καταθέτουμε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εναντιώνεται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια, βάσει άδειας που έχει χορηγηθεί ήδη σε συγκεκριμένη εταιρεία γι’ αυτό το σκοπό.

Παρά τις κατά καιρούς απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργείου πως στην περιοχή δεν θα υπάρξει τέτοια προοπτική, καθώς είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura και έχει κηρυχθεί αναδασωτέα μετά τις πυρκαγιές του Μαΐου 2021, παραμένοντας και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, η πρακτική δείχνει ότι προχωράει κανονικά η αδειοδότηση εταιρειών για εγκατάσταση αιολικών βιομηχανικών ΑΠΕ.

Στηρίζουμε το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου, των Συλλόγων, των φορέων και της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του οικοσυστήματος που έχει απομείνει, αλλά και της κοινωνικής και οικονομικής  ζωής της περιοχής, που όπως και οι ίδιοι τονίζουν, θα υποστούν τραγικές συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη».

Κ.Ν