ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Προετέθησαν τμήματα εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου Ελευθερίου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού, στο Λουτράκι, την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021.

Του Μεγάλου Εσπερινού, του Πανηγυρικού Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της ως άνω Ι. Μονής Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Θεοφιλέστατος άγιος Κεγχρεών, ο οποίος εν συντομία λόγω του ψύχους και του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την μη διασπορά του Covid-19, αναφέρθηκε στην θαυμαστή ωριμότητα του εορταζομένου Αγίου Ελευθερίου, ο Οποίος, όταν νεαροί συνομήλικοί Του εξακολουθούσαν ακόμη να παίζουν εγίνετο Διάκονος της Εκκλησίας του Χριστού, και όταν οι άλλοι έφηβοι άρχιζαν τις νεανικές τους παρεκτροπές Αυτός αξιωνόταν του βαθμού του Πρεσβυτέρου, παρά το νεαρό της ηλικίας Του, όταν δε εισερχόταν στην ανδρική ηλικία η Εκκλησία Τον ανέδειξε στον βαθμό του Επισκόπου, τονίζοντας ότι την ωριμότητα αυτή την δημιουργεί στους νέους το Χριστιανικό φρόνημα.

Εύκαιρα σε προσκύνηση από τους πιστούς και ευλογία των προσκυνητών προετέθησαν τμήματα εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου Ελευθερίου. Στα Ιεροψαλτικά αναλόγια διακόνησαν ο Σύγκελλος π. Πρόδρομος Αντωνίου, αδελφός της Ι. Μονής και ο Συμβολαιογράφος Ξυλοκάστρου κ. Παναγιώτης Καρμόγιαννης…”.