ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Συνέβη για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου… -Εορτάστηκε η μνήμη του Θαυματουργού Οσίου Πατρός Παταπίου χωρίς την παρουσία πιστών!

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Δυστυχώς χωρίς την παρουσία πιστών, για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ι. Μονής, εορτάστηκε η μνήμη του Θαυματουργού Οσίου Πατρός Παταπίου, λόγω των παρατεινομένων μέτρων κατά της διασποράς του Covid-19. 

Αναλυτικότερα, την Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020,  στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, στο Λουτράκι, όπου ευρίσκεται αποθησαυρισμένο το Ιερό Λείψανό Του, ο Σεβ Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό με την παρουσία μόνο της Ι. Αδελφότητας της Ι. Μονής.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος επεσήμανε την σπουδαιότητα των θαυμάτων, που έχει επιτελέσει διαχρονικά ο Άγιος, ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει την Αδελφότητα της Ι. Μονής να μην παύσουν να προσεύχονται στον προστάτη τους Όσιο Πατάπιο για όσοι νοσούν και τις οικογένειές τους, για τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά και για όσοι έφυγαν από αυτήν την ζωή, ως θύματα της θλιβερής αυτής πανδημίας!    

Το πρωί της Τρίτης, 8 Δεκεμβρίου 2020, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου, τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ και τους Διακόνους του. Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα, για την ραδιοφωνική κάλυψη της Πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας, καθώς έστω και έτσι οι Κορίνθιοι, αλλά και όλοι οι Έλληνες, έστω και νοερά, δεν στερήθηκαν την ευλογία και την χάρι του Οσίου και εφέτος.

Εν συνεχεία, κατέδειξε ότι οι Άγιοι, όπως ο Όσιος Πατάπιος, έλαβαν δύναμη από τον  Θεό ώστε στο Όνομά Του να επιτελούν θαυμαστά γεγονότα, μεταδίδοντας την Χάρι Του και την σωτηρία Του στους ανθρώπους. Εμείς, απ’ την πλευρά μας, ως αληθινοί Χριστιανοί, οφείλουμε με βαθιά πίστη να επικαλούμαστε συνεχώς τους Αγίους μας, ώστε Αυτοί να πρεσβεύουν στον Θεό και να μεταδίδουν πλουσίως τις δωρεές Του.

Ιδιαιτέρως σε χαλεπούς καιρούς, όπως αυτοί που βιώνουμε σήμερα. Ολοκλήρωσε, αναγιγνώσκοντας τις εκ του Ιερού Ευχολογίου υπέρ ασθενούντων ευχές, ενώπιον του Ι. Σκηνώματος του Οσίου Πατρός Παταπίου, παρακαλώντας Τον θερμά να πρεσβεύει στον ζωοδότη Κύριο μας Ιησού Χριστό υπέρ υγείας ολόκληρης της ανθρωπότητος»!