ΛΟΥΤΡΑΚΙ: …Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στο δήμο σε ένα δίκτυο μήκους 7,5 χιλιομέτρων (φωτο)

Από το δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ αναφέρεται: «Η τοποθέτηση οπτικών ινών αποτελεί ένα σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών WIND Hellas έχει προχωρήσει με την αρωγή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στην ανάπτυξη δικτύου Νέας Γενιάς οπτικών ινών υπερ-υψηλών ταχυτήτων που αφορά αποκλειστικά και μόνο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας, το οποίο δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση μεδίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G (5th generation).

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται  στον Δήμο σε ένα δίκτυο μήκους 7,5 χιλιομέτρων εντός του αστικού ιστού της πόλης του Λουτρακίου, ύστερα από έγκριση από τα αρμόδια όργανα του Δήμου και τις οδηγίες της Τεχνικής Υπηρεσίας. Το έργο θα προσφέρει στους δημότες και τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο που θα φθάνουν τα 200mbps και μεγάλη χωρητικότητα.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε πως  “Στην εποχή του διαδικτύου,έργα αξιοποίησης καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογώνείναι σημαντικά και αναγκαία καθώς συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Παρακαλούμε τους δημότες, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις να δείξουν τη δέουσα κατανόηση προκειμένου να εκτελεστούν με επιτυχία τα έργα που μας οδηγούν στην ουσιαστική μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, με πολλαπλά οφέλη για όλους”.